ΚΚΕ: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός της κυβέρνησης για τα ελάφια στη Νότια Ρόδο

Δελτίο τύπου

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΡΟΧΑΙΑ!

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός της κυβέρνησης στους αγρότες της Νότιας Ρόδου με το πρόβλημα των ελαφιών, καθώς βλέπουν να παίρνουν μόνο υποσχέσεις από κυβέρνηση, δήμο και περιφέρεια, αλλά στη πράξη δεν εφαρμόζεται κανένα μέτρο.

Οι αγρότες βλέπουν μεγάλο μέρος της παραγωγής τους να καταστρέφεται κάθε χρόνο και προσπαθούν με δικά τους έξοδα να προστατέψουν ό,τι μπορούν. Αυτό το πρόβλημα προστίθεται στα ήδη μεγάλα αδιέξοδα των αγροτών όπως η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές κ.α.

Τα σοβαρά αυτά θέματα τέθηκαν σε εκπροσώπους της κυβέρνησης γραπτά, από τους αγρότες, με την κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην πόλη της Ρόδου τον Φεβρουάριο. Ωστόσο η κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις επέλεξε  να κοροϊδέψει τους αγρότες με ψεύτικες υποσχέσεις.

Καμία από τις υποσχέσεις που δόθηκαν στους αγρότες δεν τηρήθηκε. Όσον αφορά τα ελάφια ούτε ανοικτές περιφράξεις στα βουνά έγιναν , ούτε ξεκίνησε η επιδότηση στο 100% των ηλεκτρικών περιφράξεων από τον Μάιο, ούτε κανένα άλλο πρακτικό μέτρο δεν έχει εφαρμοσθεί μέχρι στιγμής. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το κόστος παραγωγής καθώς δεν έχει ληφθεί το παραμικρό μέτρο ουσιαστικής ελάφρυνσης για τους αγρότες της Ρόδου και των άλλων νησιών.

Όμως ειδικά για τα ελάφια η κοροϊδία ξεπέρασε κάθε όριο, στην απάντηση που δόθηκε πρόσφατα, σε σχετική Ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση απάντησε πως το πρόβλημα έχει τεθεί σε πορεία επίλυσης με τις μελέτες και τα ημίμετρα που ανακοίνωσε από την Ρόδο ο υφυπουργός περιβάλλοντος, λέγοντας ακόμη πως μέχρι να εφαρμοσθούν αυτά οι αγρότες αποζημιώνονται – άρα όλα είναι καλά! Απάντησαν δηλαδή με καραμπινάτο ψέμα, αφού είναι πασίγνωστο πως οι αγρότες δεν αποζημιώνονται για ζημιές από τα ελάφια, καθώς ο ΕΛΓΑ με ευθύνη της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης δεν συμπεριλαμβάνει στον κανονισμό του την αποζημίωση για ζημιές καλλιεργειών από ελάφια.

Αυτά λέγονται δημόσια από υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης την ώρα που μαζί με τους αγρότες υποφέρουν και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι των χωριών, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και οι χιλιάδες επισκέπτες, αφού στο οδικό δίκτυο συμβαίνουν συνεχώς τροχαία ατυχήματα με ελάφια. Αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση θέτει καθημερινά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Η μόνη λύση είναι οι αγρότες και οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου να συνεχίσουν τους αγώνες για τα προβλήματα αυτά. Να μην ανεχθούν άλλο τον εμπαιγμό σε βάρος τους με εξαγγελίες «μελετών» που ξεκίνησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και σήμερα, αλλά δεν βρίσκουν «δημοσιονομικό περιθώριο» να υλοποιηθούν, την ίδια στιγμή που βρίσκουν άπειρους τρόπους να χρηματοδοτούν ενεργειακούς, τουριστικούς και εφοπλιστικούς ομίλους.

Να ικανοποιηθούν άμεσα όλα τα αιτήματα που έβαλαν οι αγρότες της Νότιας Ρόδου.

Να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ελαφιών στο νησί.

Ρόδος 5/8/2022

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...