ΚΚΕ: Συλλυπητήριο για τον σύντροφο Γιώργο Σακελλάκη

Συλλυπητήριο για τον σύντροφο Γιώργο Σακελλάκη

-«Έφυγε» προχθές από τη ζωή ο σύντροφος Γιώργος Σακελλάκης από τις Μενετές Καρπάθου, ένας ακούραστος και συνεπής αγωνιστής για έναν κόσμο καλύτερο, δίκαιο και όμορφο για όλους τους ανθρώπους της βιοπάλης.

Αυτό το όραμα δεν το εγκατέλειψε ποτέ, όπου κι αν βρέθηκε, όπου κι αν δούλεψε, όσες δυσκολίες κι αν συνάντησε, κερδίζοντας τον θαυμασμό των συντρόφων του, την εκτίμηση και την αναγνώριση των συμπατριωτών του με την πρωτοπόρα δράση του.

Ο σ. Γιώργος Σακελλάκης πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Μενετών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μενετών, την ίδρυση του σωματείου εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού και στην ίδρυση παραρτήματος του ΙΚΑ στην Κάρπαθο για να έχουν ασφάλιση οι εργαζόμενοι στο νησί.

Η πίστη του στα υψηλά ιδανικά, που δεν χαμήλωσαν ούτε και στις πιο δύσκολες συνθήκες, του έδινε δύναμη σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα για να γίνει πιο ανθρώπινη η σκληρή καθημερινότητα των συνανθρώπων του, να  οργανωθεί η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων για δικαιώματα και ασφάλιση, να ανυψωθεί η ψυχή της νεολαίας μέσα από τον πολιτισμό και τις αξίες της πλούσιας αγωνιστικής λαϊκής παράδοσης.

Παρέμεινε πιστός στις αρχές και την επαναστατική ιδεολογία του ΚΚΕ, στο οποίο μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν μέλος.Η έγνοια του για να ενημερωθεί από τον Ριζοσπάστη πως πάει ο αγώνας, τι βήματα κάνει ο λαός να κερδίσει τη ζωή του,  ακόμα και όταν ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι για 12 χρόνια από ασθένεια, φανέρωνε τον πόθο ενός αγνού αγωνιστή που έστω κι αν δεν μπορούσε πια να συντροφεύει τους συναγωνιστές του στις μάχες με την παρουσία του,  να είναι κοντά τους με την καρδιά και τον νου και να μοιράζεται τις αγωνίες τους.

Η στάση της ζωής του, συνδεδεμένη πάντα με το δίκαιο και το κοινό καλό, έγινε παράδειγμα για όλους μας.

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου μας.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...