ΚΚΕ: Να μην κλείσει το 11ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

Δελτίο τύπου

Την αναστολή λειτουργίας του 11ου Νηπιαγωγείου στην πόλη της Ρόδου για έναν τουλάχιστον χρόνοεξαιτίας μειωμένου αριθμού μαθητών καταδικάζει η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Για τη σοβαρήκατάσταση που έχειδιαμορφωθείτεράστια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων, που αύξησαν αντί να μειώσουν τους μαθητές ανά τάξη. Συνυπεύθυνες είναι και οι τοπικές διοικήσεις που στηρίζουν αυτήν την πολιτική, οδηγώντας σε αδιέξοδο την δημόσια παιδεία, αφού δεν εξασφαλίζονται ακόμα και οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία της. Την απόφαση ανακοίνωσε ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου,εφαρμόζοντας την κεντρική πολιτική κατεύθυνση των δεσμεύσεων του 3ου Μνημονίου για την παιδεία. Όπως επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση αυτή,σ’ αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα η παιδεία, τα παιδιά και οι ανάγκες τους, αντιμετωπίζονται ως «κόστος».

Η αναστολή της λειτουργίας του σχολείου θα δημιουργήσει πρόβλημα στους μαθητές. Και ρωτάμε: Σε ποιο σχολείο θα πάνε όλοι αυτοί οι μαθητές που θα διωχθούν; Ποιες τάξεις θα αυξήσουν και πάλι κατά πολύ τον αριθμό των μαθητών τους δημιουργώντας πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία; Ρώτησε κανείς αν οι γονείς έχουν την δυνατότητα να περιπλανώνται χιλιόμετρα για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο;

Το γεγονός της αναστολής λειτουργίας του 11ου Νηπιαγωγείου Ρόδου έχει κινητοποιήσειτους γονείς και μαθητές του Νηπιαγωγείου, αλλά και του 14ου Δημοτικού σχολείου με το οποίο συστεγάζεται. Χθες, 8 Μαΐου 2023 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων συγκεντρώθηκε έξω από το χώρο του σχολείου απαιτώντας: «ΟΧΙ στο κλείσιμο του Νηπιαγωγείου !!! Μην καταδικάζετε τα παιδιά μας !!! Ελάτε όλοι μαζί να σώσουμε το μέλλον τους !!! Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών και των γονιών τους για την απρόσκοπτη λειτουργία του 11ου Νηπιαγωγείου. Το 2023 δε μπορούμε να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι η νέα γενιά θα ζήσει χειρότερα από ό, τι η σημερινή. Διεκδικούμε άμεσα τη συνέχιση της λειτουργίας του 11ου Νηπιαγωγείου Ρόδου.  Η ζωή των εκπαιδευτικών και τα όνειρα των μαθητών δεν χωρούν στα σχέδιά τους.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...