ΚΚΕ: Με όλες μας τις δυνάμεις στο δρόμο της αντεπίθεσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Με όλες μας τις δυνάμεις στο δρόμο της αντεπίθεσης

-Δυναμική και αποφασιστικότητα δείχνει η κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη μέρα για να ικανοποιήσει και με το παραπάνω  όλα τα «θέλω»  των επιχειρηματικών ομίλων, επιταχύνοντας το αντιλαϊκό έργο που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση του Eurogroup και η "υπενθύμιση" για την ανάγκη να «τρέξουν» όλες οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις , που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να συνεχίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, δείχνει και την επόμενη μέρα για το λαό.

Ματωμένα πλεονάσματα, αναδιαρθρώσεις υπέρ του κεφαλαίου και συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής είναι ο κοινός παρονομαστής της απερχόμενης και της σημερινής κυβέρνησης, όπως φάνηκε καθαρά και στις δηλώσεις παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων.

Τι έχει, λοιπόν, να περιμένει ο λαός για την επόμενη μέρα; Ο,τι ακριβώς τον προειδοποιούσε το ΚΚΕ από την προηγούμενη, τονίζοντας ότι τα δύσκολα δεν είναι πίσω αλλά μπροστά, με βάση το κοινό πρόγραμμα που δεσμεύονται να υλοποιήσουν ή να στηρίξουν από θέσεις αντιπολίτευσης όλα τα υπόλοιπα κόμματα. «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο» δήλωσε ο Κυρ.Μητσοτάκης παίρνοντας την αντιλαϊκή σκυτάλη από τον κ. Τσίπρα. Η πρεμούρα της νέας κυβέρνησης είναι να μη χάσει λεπτό στην ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων και στην ολοκλήρωση των «εκκρεμοτήτων» που παραλαμβάνει από τους προηγούμενους και όχι για να καταργήσει νόμους και μέτρα που εξαθλίωσαν τον κόσμο.

Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται στο λαό της Δωδεκανήσου ότι βουλευτές από το τόπο μας συμμετέχουν σε καίρια πόστα της κυβέρνησης, άρα θα είναι προς όφελός του, είναι ψεύτικες. Έχει πείρα για να βγάλει συμπεράσματα κατά πόσον επωφελήθηκε και με άλλους Δωδεκανήσιους βουλευτές που πέρασαν από υπουργικούς θώκους και ψήφισαν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που τον έφεραν σε δεινή κατάσταση, δεν ξέφυγαν χιλιοστό από τα επιδιωκόμενα γενικότερα αυτών που πραγματικά υπηρετούν: το κεφάλαιο και τις ενώσεις του. Το έργο είναι κακόγουστο και χιλιοπαιγμένο.

Στο σκηνικό αυτό, είναι παραπάνω από φανερό ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι νέοι μπορούν να ελπίζουν μόνο στη δική τους οργάνωση, στη συμμαχία, στον αγώνα. Για να βάλουν δύσκολα στην αντιλαϊκή πολιτική και στο «πρόγραμμα» του κεφαλαίου. Για να διεκδικήσουν μέτρα ανακούφισης, να περάσουν στην αντεπίθεση για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Ελπίδα και στήριγμα σ’ αυτούς τους αγώνες θα είναι το ΚΚΕ, που θα είναι πάλι μπροστάρης. Που θα καταθέσει κάθε ψήφο που του εμπιστεύτηκε ο λαός -παρά τις συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής και μειωμένων απαιτήσεων- στην οργάνωση των αγώνων σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία, στις σχολές, θα γίνουν δύναμη για να εμποδιστούν νέα μέτρα, και γενικότερα να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση απέναντι στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση ΝΔ και στα άλλα κόμματά του.

Ρόδος 10/7/2018

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Μία μοναδική  διάκριση κατάφερε να αποσπάσει το  Τουριστικό Πρακτορείο GEM TRAVEL Γ....
Βήμα προς βήμα τις κινήσεις των ερευνών του περιέγραψε ο μάρτυρας που «ξετύλιξε» το κουβάρι της...
Aγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την περιοχή Φαληράκι της Ρόδου. Εάν γνωρίζετε...
Το πρωί του Σαββάτου, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο...