Κινητοποίηση στην Αθήνα για τα Funds

Δελτίου Τύπου

- Κινητοποίηση στην Αθήνα για τα Funds

 

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Α.Π. σήμερα 26 Ιανουαρίου 2023, για την ερμηνεία των σχετικών διατάξεων, σχετικά με το εάν έχουν τα Funds το δικαίωμα πλειστηριασμών ως μη δικαιούχοι διάδικοι.

 

Ως γνωστόν τα Funds είναι αλλοδαπές εταιρίες συμβεβλημένες με διαδοχικότητες με τις Ελληνικές τράπεζες.

 

Η ζητούμενη ερμηνεία των δύο σχετικών νομοθεσιών δεν είναι αρμοδιότητα της Δικαστικής Εξουσίας αλλά μόνο της Νομοθετικής, δηλαδή του Κοινοβουλίου, κατ επέκταση δεν αναμένεται να γίνει δεκτό το εν λόγω αίτημα των Funds, αφότου κριθεί ότι έχει καθαρά χαρακτήρα ερμηνείας των νόμων.

 

Στην περίπτωση αυτή, το δικαστήριο θα κρίνει εαυτόν αναρμόδιο και θα προκύπτει η ανάγκη επακόλουθης νομοθετικής ρύθμισης από την Βουλή.

 

Σε κάθε περίπτωση η τυχόν αποδοχή και έκφραση κρίσης – ερμηνείας από την σημερινή Ολομέλεια, ότι αυτά τα εγκατεστημένα στο νομικό περιβάλλον της αλλοδαπής Funds, δικαιούνται να ενεργούν δι εαυτόν πλειστηριασμούς και απόκτηση Ελληνικών ακινήτων, παράγεται αυτόματα η οικειοθελής διαφυγή φορολογητέας ύλης ύψους 13 δισεκατομμυρίων 13.000.000.000 € σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και συναφώς σε βάρος των Δανειστών μας, αφού το 50% των εσόδων της ΑΑΔΕ κατευθύνεται στους Δανειστές μας.

 

Παρών στην κινητοποίηση ήταν ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας, Γιώργος Ευγενικός.

 

Σύντομα θα υπάρξουν νεώτερες ανακοινώσεις για τις εξελίξεις και τις επαφές του προέδρου στην Αθήνα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Η Ματίνα Χατζημάρκου,σύζυγος του Νεκτάριου Σαντορινιού έστειλε σήμερα,πρώτη φορά μετά το θάνατο του...
Ρόδος, 07/02/2023 - Επιστολή Νεκτάριου Σαντορινιού   «Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...