ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Πρόταξη της εντοπιότητας σε όλες τις προσλήψεις στα Δωδεκάνησα

Νομαρχιακή Επιτροπή νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου

kinimaallagis12@gmail.com        Facebook.com/kinimaallagis12      twitter.com/kinimaallagis12

- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Πρόταξη της εντοπιότητας σε όλες τις προσλήψεις στα Δωδεκάνησα

- Με αφορμή την μη προσμέτρηση της εντοπιότητας στην υπό κατάρτιση προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού της ΔΕΗ σε Ρόδο, Σύμη και Κάρπαθο, ως Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Ν. Δωδεκανήσου επιθυμούμε να εκφράσουμε την απόλυτη και ξεκάθαρη διαχρονικά θέση μας:

Απόλυτη πρόταξη της εντοπιότητας σε όλες τις προσλήψεις στα Δωδεκάνησα χωρίς εξαιρέσεις, είτε αυτές αφορούν α) δημοτικούς υπαλλήλους β) δημόσιους υπαλλήλους γ) υπαλλήλους ΔΕΚΟ και ΝΠΔΔ, δ) εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μόνιμους και αναπληρωτές ε) στελέχη σωμάτων ασφαλείας και ειδικών καθηκόντων.

Η δυσκολία της ζωής στα νησιά και οι μειωμένες ευκαιρίες δεν εξισώνονται με τον όρο της εντοπιότητας στις κάθε είδους προκηρύξεις, είναι όμως ένα ισχυρό κίνητρο για να μένουν οι νέοι άνθρωποι στα νησιά και να μην τα εγκαταλείπουν. Είναι λόγος επιβίωσης των νησιωτικών κοινωνιών, είναι λόγοι εθνικής και κοινωνική συνοχής.

 

Συγκεκριμένα στις περιπτώσεις εγκαταστάσεων που αντικειμενικά επιβαρύνουν με τη λειτουργία τους τις τοπικές κοινωνίες, η πρόνοια πριμοδότησης πρόσληψης των κατά τόπο κατοίκων, είναι ελάχιστη πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις που δόθηκαν κατά τη διαδικασία αποδοχής τους από την τοπική κοινωνία και αποτελούν πλέον συμβατική υποχρέωση. Το κράτος δεν μπορεί να λειτουργεί ως «πονηρός» αντισυμβαλλόμενος, εξαπατώντας του πολίτες του.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να στηρίζει τις μικρές κοινωνίες που διατηρούν ζωντανή την Ελληνική ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα.

 

    ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...