Κικίλια, Καπερνάρο, Ρεπούση και συζύγους Σηφουνάκη και Καπερνάρου “δίνει” το Οικονομικών για τα εμβάσματα στο εξωτερικό

Ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι του βουλευτή Νίκου Σηφουνάκη και του κ. Καπερνάρου, είναι σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών αυτοί που ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Νωρίτερα, ο  βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας διέψευδε τα δημοσιεύματα περί εμβάσματός του στο εξωτερικό που δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες του και σε γραπτή δήλωση του τόνιζε ότι τα χρήματά του προέρχονται από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόληση του με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική), είναι φορολογημένα στο σύνολο τους, βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες του.  Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

 Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών συμπληρώνει πως η ΓΓΔΕ ελέγχει κατά πόσο τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και «δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες».


«Συνεπώς», συνεχίζει, «και ως προς αυτό το σκέλος, τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή».

Σχετικά με την υπόθεση Κικίλια το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί τα εξής:

«Ο κ. Κικίλιας προσκόμισε κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης στις 15/4/2013 στην αρμόδια ΔΟΥ Γλυφάδας, πλήρη στοιχεία δικαιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά ελέγχονται με την τωρινή διαδικασία».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ολοκλήρωση των ελέγχων θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας και τονίζεται ότι «πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου είναι λάθος να θεωρηθεί πως υπάρχει παραβατική συμπεριφορά».

«Προς τούτο, θυμίζουμε ότι στις 44 υποθέσεις που πρόσφατα ελέγχθηκαν μόνο οι 12 (27%) κατέδειξαν αποκρυβέντα εισοδήματα. Η πλειοψηφία, συνεπώς, παρείχε πλήρη δικαιολόγηση των ποσών των εμβασμάτων», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

Η πολιτική θύελλα ξέσπασε μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με το οποίο τρεις βουλευτές έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2009-2012, όπως προέκυπτε από τους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών.

Τα εμβάσματά τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν δικαιολογούνταν από τα «πόθεν έσχες» που έχουν καταθέσει και είναι δημοσιοποιημένα.

Πηγή: tvxs.gr - Ναυτεμπορική

ertopen

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...