Κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Λέρου - Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ζητά ο δήμος

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας ενημερώνει τους κατοίκους του νησιού ότι σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας με σχετική του απόφαση κήρυξε το νησί της Λέρου σε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέρου της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 01 Ιουνίου 2020 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 01 Δεκεμβρίου 2020. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης σήμερα, 2 Ιουνίου 2020, ζητήσαμε από τον Υπουργό Εσωτερικών την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του Δήμου μας προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατόν οι καταστροφικές συνέπειες της θεομηνίας πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, η οποία παρεμπιπτόντως λόγω της κρίσης που επέφερε η πανδημία του Covid-19 αναμένεται να μην είναι καλή για την οικονομία του νησιού.

Επίσης ζητήσαμε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ.Χαρδαλιά η συνδρομή της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, για την αποκατάσταση των ζημιών λόγω της θεομηνίας.

Ο Δήμαρχος Λέρου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους Μηχανικούς και το Τεχνικό Προσωπικό του Δήμου Λέρου για την βοήθειά τους προς τους πληγέντες συμπολίτες μας. Επίσης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους συνεργάτες του αλλά και τους πολίτες που έδειξαν την απαιτούμενη κατανόηση προκειμένου να ξεπεράσουμε όλοι μαζί και αυτή την κρίση.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...