ΚΕΔΕ: Απορρίπτουν τις διορθωτικές αλλαγές οι δήμαρχοι

Επιμένει στην απόσυρση του πολυνομοσχεδίου

Η ΚΕΔΕ επιμένει στη θέση της για απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που αφορά τη Δημοτική Ααστυνομία,τους σχολικούς φύλακες και το παρατηρητήριο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι όποιες µικρές διορθωτικές αλλαγές που εισάγει η κυβέρνηση στοπολυνοµοσχέδιο για τους Σχολικούς Φύλακες καιτη Δηµοτική Αστυνοµία δεναλλάζουν το περιεχόµενο των σχετικών διατάξεων, µε τις οποίεςκαταργούνται βασικές αρµοδιότητες και υπηρεσίες της ΤοπικήςΑυτοδιοίκησης.

Σε ότι αφορά το Παρατηρητήριο η ΚΕΔΕ συντάσσεται απολύτως µε τη γνώµητης Επιστηµονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία κρίνει ότι οι συγκεκριµένεςρυθµίσεις έρχονται σε αντίθεση µε την Συνταγµατικά κατοχυρωµένη διοικητικήκαι οικονοµική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, όπως προσδιορίζονται µε το άρθρο 102 του Συντάγµατος. (Βλ. Έκθεση Επιστηµονικής Επιτροπής της Βουλής σελ.24 επίτων άρθρων 76-78). Ως εκ τούτου η ΚΕΔΕ εµµένει στη θέση της για απόσυρση των παραπάνω διατάξεων και καλείτα µέλη της, αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 10.30 π.µ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθµώνος και πορεία στη Βουλή»καταλήγει η ανακοίνωση. παραπολιτικα

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ Όχι στην διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...
Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με...