ΚΕΔΕ: Απορρίπτουν τις διορθωτικές αλλαγές οι δήμαρχοι

Επιμένει στην απόσυρση του πολυνομοσχεδίου

Η ΚΕΔΕ επιμένει στη θέση της για απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που αφορά τη Δημοτική Ααστυνομία,τους σχολικούς φύλακες και το παρατηρητήριο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι όποιες µικρές διορθωτικές αλλαγές που εισάγει η κυβέρνηση στοπολυνοµοσχέδιο για τους Σχολικούς Φύλακες καιτη Δηµοτική Αστυνοµία δεναλλάζουν το περιεχόµενο των σχετικών διατάξεων, µε τις οποίεςκαταργούνται βασικές αρµοδιότητες και υπηρεσίες της ΤοπικήςΑυτοδιοίκησης.

Σε ότι αφορά το Παρατηρητήριο η ΚΕΔΕ συντάσσεται απολύτως µε τη γνώµητης Επιστηµονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία κρίνει ότι οι συγκεκριµένεςρυθµίσεις έρχονται σε αντίθεση µε την Συνταγµατικά κατοχυρωµένη διοικητικήκαι οικονοµική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, όπως προσδιορίζονται µε το άρθρο 102 του Συντάγµατος. (Βλ. Έκθεση Επιστηµονικής Επιτροπής της Βουλής σελ.24 επίτων άρθρων 76-78). Ως εκ τούτου η ΚΕΔΕ εµµένει στη θέση της για απόσυρση των παραπάνω διατάξεων και καλείτα µέλη της, αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 10.30 π.µ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθµώνος και πορεία στη Βουλή»καταλήγει η ανακοίνωση. παραπολιτικα

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...