Καταδικάστηκαν οι τσιγγάνες για τις κλοπές μετά θωπεύσεως!!!

Κάθειρξη 8 ετών επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων στους τέσσερις από τους συνολικά πέντε εμπλεκόμενους σε υποθέσεις διάπραξης κλοπών ή ληστειών. Ο πέμπτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
Η δίωξη που είχε ασκηθεί κατά περίπτωση σε βάρος των κατηγορουμένων, αφορούσε στην τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών που διαπράχθηκαν από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, σύσταση συμμορίας για την τέλεση κακουργημάτων και ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.
Οι κατηγορούμενοι φέρονταν κατά περίπτωση, βάσει των όσων περιγράφονται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους, να αφαίρεσαν:
Στις 19 Αυγούστου έτους 2012, από χώρο υποδοχής ρεσεψιόν ενοικιαζόμενων δωματίων στο Φαληράκι, από την κατοχή του ιδιοκτήτη και συγκεκριμένα από τη δεξιά τσέπη του κοντού παντελονιού του το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, μία άδεια οδήγησης, και άλλα προσωπικά του έγγραφα.
Στις 24 Αυγούστου έτους 2012, στην παραλία Παραδεισίου Ρόδου, αφαίρεσαν θωπεύοντας τον καθήμενο επί της μοτοσικλέτας (…), εξ αριστερών του η μία και εκ δεξιών του η άλλη, από την κατοχή του μία χρυσή αλυσίδα λαιμού μαζί με το σταυρό της από χρυσό και λευκόχρυσο που ανήκαν στον ως άνω παθόντα και που αυτός φορούσε, αξίας 1.000 ευρώ με κοινό σκοπό να καταστήσουν τα αντικείμενα αυτά δικά τους.
Στις 11 Αυγούστου έτους 2012, στην Παστίδα Ρόδου, εντός καταστήματος μεταμεσονύχτιες ώρες, αφαίρεσαν από το τραπέζι πελάτη, στο οποίο είχαν καθίσει πιάνοντάς του συζήτηση, αποσπώντας από το λαιμό του μία χρυσή καδένα λαιμού αξίας 800 ευρώ, με σκοπό να την καταστήσουν δική τους.
ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρόοδος
   

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...