Καταγγελία Φώτη Χατζηδιάκου: Αφαίρεσαν υπολογιστές από τα μέλη της επιτροπής για τις λάμπες LED!!

Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε η δημοτική αρχή Ρόδου, παραβιάζοντας προχθές το βράδυ τα γραφεία τριών υπαλλήλων του δημοτικού μεγάρου και παίρνοντας τους υπολογιστές τους, όπως αποκάλυψε μιλώντας σήμερα στον sky ο τέως Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, καταγγέλλοντας το απαράδεκτο γεγονός που έγινε εν αγνοία των εργαζομένων, αφού συν τοις άλλοις, στα κομπιουτερ ο καθένας έχει και προσωπικά δεδομένα.

Ο δήμαρχος Ρόδου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησε να αντικατασταθεί η επιτροπή παραλαβής και παρακολούθησης του έργου των φωτιστικών led, επικαλούμενος λόγους δημόσιου συμφέροντος, σε περίοδο πανδημίας, λόγω κορονοϊού. “Αυτό που έγινε χθες δεν είναι μόνο τραγελαφικό, αλλά αγγίζει τα όρια της τρέλας”, είπε σχετικά ο επικεφαλής της παράταξης “Ρόδος-Δύναμη Πολιτών”.

“Τους καρατόμησε και το πιο τραγικό, που αν δεν ήταν η περίπτωση κορωνοϊού σήμερα κάποιοι θα ήταν αυτόφωρο στον εισαγγελέα, πήγαν και σφράγισαν τα γραφεία τριών υπαλλήλων μηχανολόγων της Επιτροπής, τους πήραν τους υπολογιστές τους για να βρουν τους…“εγκληματίες” και πιθανά …εγκλήματα!

Αυτά έγιναν στο Δήμο, και θεωρώ πως είναι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ”, δήλωσε σχετικά ο κ. Χατζηδιάκος.

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί δεν επετράπη η είσοδος στο γραφείο των υπαλλήλων κι εκείνοι με τη σειρά τους έστειλαν σχετική καταγγελία διαμαρτυρίας.

Ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε την παρέμβαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, καθώς τα μέλη της Επιτροπής που αντικαταστάθηκαν είναι μηχανολόγοι-μηχανικοί, ενώ η νέα Επιτροπή που συστάθηκε αποτελείται από το περιβάλλον του γραφείου Δημάρχου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και μία διοικητική υπάλληλος, η οποία όμως δεν είναι μηχανολόγος.

Ο τέως Δήμαρχος είπε με έμφαση: “Ερωτώ: Η νέα Επιτροπή που συστάθηκε, θα ελέγξει τι; θα πει ότι δεν μπήκαν 27.170 νέες λάμπες; θα πει ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις; η διοικητική υπάλληλος που ήταν γραμματέας στο Ληξιαρχείο θα πάει να δει αν η κλήση της λάμπας, οι φωτομετρικές μελέτες, ή το ποσοστό της απόδοσης είναι σωστά;”

Απλώς, είπε ο κ. Χατζηδιάκος, δεν υπέκυψαν στις πιέσεις να κάνουν έκθεση στα μέτρα τους, έτσι όπως την ήθελαν, απλώς τους ξεσκέπασαν οι εν λόγω υπάλληλοι, αναδεικνύοντας πως το έργο αυτό των led είναι από τα σπουδαιότερα έργα που έχουν γίνει.

Ο κ. Χατζηδιάκος παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη, ένα χρόνο μετά τις εκλογές κι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της δημοτικής αρχής, η οποία επιμένει σκοπίμως να προγραμματίζει τα Δημοτικά Συμβούλια με τη δια περιφοράς διαδικασία, για να περνάει τα σοβαρά θέματα εν κρυπτώ και παραβύστω, εν μέσω πανδημίας, παρά τις σοβαρές αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με την επανασύσταση του Οργανισμού Προώθησης του Ροδιακού Τουρισμού που επιχειρεί ο Δήμαρχος Ρόδου, με μια σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του, ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι «Ευτυχώς που ο δήμαρχος θυμήθηκε να τον ενεργοποιήσει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ». Ακόμη προσέθεσε ότι «από την πρόσκληση διαφαίνονται οι προθέσεις της δημοτικής αρχής, ώστε να παραμείνει ο ΠΡΟΤΟΥΡ μια κλειστή «ομάδα» και να μη διευρυνθεί».

ΠΗΓΗ: skyrodos

http://www.skyrodos.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82/?fbclid=IwAR0N-krySGmZel_SY-CrTUJRFUGfKBSnGNWUI1nxv_vLMwhzccJ2eIKNeJg

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...