Καταγγελία της Κοινότητας Ολύμπου Καρπάθου κατά του Διοικητή της2ης ΔΥΠΕ Χρ. Ροιλού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΛΥΜΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

- ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ (2ΗΣ Δ.Υ.Π.Ε.)

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΗΛΙΑ ΒΑΣ. ΠΑΠΑΗΛΙΑ

Όλυμπος Καρπάθου

Πέμπτη, 2/9/2021

Αρ. Πρωτοκόλλου 111

- Εκφράζοντας τη συλλογική οργή και αγανάκτηση των τριών ήμισυ χιλιάδων (3.500) και πλέον απανταχού της γης ευρισκομένων Ολυμπιτών της Καρπάθου καταγγέλλω δημόσια "στεντορεία τη φωνή" την πρόσφατη απόφαση της 2ης Δ.Υ.Π.Ε. και προσωπικά του Διοικητή της κ. Χρήστου Ροϊλού για την αψυχολόγητη, άστοχη και ανάλγητη μεταφορά του ακτινολογικού μηχανήματος του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ολύμπου Καρπάθου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ".

Να σημειωθεί ότι επί θητείας του πρώην Επάρχου Καρπάθου - Η.Ν. Κάσου Γιάννη Γ. Μηνατσή ήλθε μετά από κατάλληλες ενέργειες εκπρόσωπος της τεχνικής εταιρείας Aqfa ο οποίος ολοκλήρωσε την ηλεκτρονική εγκατάσταση που απαιτείται για την πλήρη λειτουργία του μηχανήματος. Απέμενε μόνο η επένδυση μολύβδου στο χώρο εγκατάστασης του φορητού ακτινολογικού μηχανήματος, μια ανειλημμένη υποχρέωση που δεν έγινε πραγματικότητα ως σήμερα με την ευθύνη της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" και της 2ης Δ.Υ.Π.Ε.

Έτσι τώρα εφαρμόζεται η συνταγή "πονάει δόντι, βγάζει δόντι, πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι…!" για να δοθεί διέξοδος στην αβελτηρία των υπευθύνων.

Αντί δηλαδή να ολοκληρωθεί η επιβεβλημένη επένδυση μολύβδου στο χώρο εγκατάστασης και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ακτινολογικό μας μηχάνημα, με την ανά διαστήματα επιτόπια επίσκεψη του ακτινολόγου του Γ.Ν.Κ. "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ", αφαιρείται το μηχάνημα από τις προβλεπόμενες υποδομές του Πολυδύναμου Περιφερειακού μας Ιατρείου και εγκαθίσταται ως εφεδρικό στο Γ.Ν.Κ. "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ", καίτοι το νοσοκομείο διαθέτει άλλο μεγάλο και υπερσύγχρονο μηχάνημα εν λειτουργία.

Στερείται έτσι η δυνατότητα ακτινολογικής εξέτασης στους ακρίτες δημότες μας, στους εκατοντάδες αποδήμους μας που επιστρέφουν ανά διαστήματα στον τόπο τους και στους χιλιάδες ημερήσιους αλλοδαπούς και ημεδαπούς επισκέπτες της Ολύμπου, που αποτελεί το επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος της Καρπάθου.

Σύσσωμο το  Κοινοτικό Συμβούλιο Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου ενίσταται στην τραγική και ανεύθυνη αυτή απόφαση των αρμοδίων και ζητά την άμεση ανάκλησή της. Το θέμα, μάλιστα, θα τεθεί ως έκτακτο στην προσεχή τακτική συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου για τη λήψη σχετικής απόφασης. 

 

Ο Πρόεδρος

του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου

του Δήμου Καρπάθου

 

 

 

Ηλίας Βασ. Παπαηλίας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...