Καταγγελία Γιάννη Ντουνιαδάκη για μεταφορά του μοριακού αναλυτή για COVID 19 από το Νοσοκομείο της Σύρου σε Νοσοκομείο της Αθήνας

ΔΗΛΩΣΗ-του Γιάννη Ντουνιαδάκη, υποναύαρχου ΠΝ ε.α. και Περιφερειακού Συμβούλου της ΠΝΑι με την Λαϊκή Συσπείρωση

- Είναι απαράδεκτη η κυβερνητική εντολή να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της Αθήνας ο μοριακός αναλυτής για εξέταση Covid19, που πρόσφατα εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στο Νοσοκομείο της Σύρου. Την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται καθημερινά - αποτέλεσμα κυρίως των όρων που επέβαλαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με το «άνοιγμα» του τουρισμού- και ενώ εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα σε πολλά νησιά, η 2η ΔΥΠΕ αποφάσισε να αποδυναμώσει το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου. Ένα Νοσοκομείο που, όπως είναι γνωστό, καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο της Σύρου αλλά και άλλων νησιών.

Ο χρόνος που κερδήθηκε από το λαό από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση. Αντί να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, όπως έχει ευθύνη, η κυβέρνηση περιορίζεται στο να καταφέρεται εναντίον των νέων που κάνουν πάρτι και να τρομοκρατεί τους ηλικιωμένους.

Η κυβέρνηση θα έπρεπε, αξιοποιώντας το χρόνο μέχρι τώρα και με προτεραιότητα στα νησιά, να είχε προχωρήσει ενδεικτικά σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των δομών υγείας, σε λήψη μέτρων και χορήγηση μέσων προστασίας στους τόπους δουλειάς, σε μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στην υγεία και την πρόνοια, στην εστίαση, στον τουρισμό, σε μείωση της πληρότητας σε πλοία και αεροπλάνα κλπ.

Καταγγέλλουμε το γεγονός και καλούμε την Περιφερειακή αρχή και τις άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να κάνουν το ίδιο, με σκοπό την αποτροπή της μεταφοράς του μοριακού αναλυτή από το Νοσοκομείο της Σύρου.

Καλούμε το Συριανό λαό να ενισχύσει με την παρουσία του την κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου για την ακύρωση της καταδικαστέας αυτής απόφασης της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων.

 

19/8/2020

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...