Κατέβασε «ρολά» η κυβέρνηση των Η.Π.Α.

«Stop» στη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών της κυβέρνησης έβαλαν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, καθώς... δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το ύψος του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2014 αλλά ούτε και για ένα σχέδιο έκτακτης χρηματοδότησης, διάρκειας έξι εβδομάδων.

To «deadlock» ξεκίνησε στις 07.00 το πρωί, ώρα Ελλάδος (00.00 τα μεσάνυχτα, ώρα ανατολικής ακτής των Η.Π.Α.). Με λιγότερα από μια ώρα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, οι Ρεπουμπλικάνοι ανακοίνωσαν πως είναι έτοιμοι να ψηφίσουν εκ νέου για το σχέδιο του προϋπολογισμού, καλώντας μάλιστα τους Δημοκρατικούς σε διακομματική επιτροπή, έτσι ώστε να μην κατεβάσει «ρολά» η κυβέρνηση. Ωστόσο, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Harry Reid, ξεκαθάρισε πως πλέον το «λουκέτο» είναι αναπόφευκτο.

Σημείο τριβής ανάμεσα στις δύο κυρίαρχες πολιτικές παρατάξεις αποτέλεσε το περιβόητο πρόγραμμα παροχής υγειονομικής περίθαλψης σε ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, ευρύτερα γνωστό ως «Obamacare»
. Παρά τις εκκλήσεις του προέδρου των Η.Π.Α., Barack Obama για την επίτευξη συμφωνίας, τα ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού και Δημοκρατικού Κόμματος δεν κατάφεραν να βρουν τη «χρυσή» τομή, με αποτέλεσμα η χώρα να βρεθεί εκ νέου σε μια κατάσταση, η οποία είχε συμβεί εκ νέου πριν από 17 χρόνια. Πλέον, η κυβέρνηση καλείται να κλείσει όλες τις «δευτερεύουσες» ομοσπονδιακές υπηρεσίες, γεγονός που θα οδηγήσει περισσότερους από 700.000 υπαλλήλους στα σπίτια τους με άδεια άνευ αποδοχών. Το «deadlock» τέθηκε σε ισχύ μέσα στα πρώτα λεπτά της 1ης Οκτωβρίου, πρώτης ημέρας του φορολογικού έτους 2014.

Νωρίτερα, στη διάρκεια ομιλίας του, ο Barack Obama κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι επιδιώκουν τη «ρεβάνς» για την ήττα του προεδρικού τους υποψηφίου, Mitt Romney, τον περασμένο Οκτώβριο. Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, John Boehner, απάντησε πως οποιαδήποτε συμφωνία δεν μπορεί να περιλαμβάνει τη συνέχιση χρηματοδότησης του «Obamacare».
Tromaktiko

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...