Καρύδια, η τροφή του εγκεφάλου - Γράφει η Μιχαλαρεα Χριστίνα, ΜSc. Κλινική διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Τα καρύδια ανήκουν στην κατηγορία των ξηρών καρπών. Είναι τροφή πλούσια σε λίπος και σε πρωτεΐνη. Αποτελείτε από 60% λίπος, 24% πρωτεΐνη, 10% υδατάνθρακα. Περιέχουν 200 mg μαγνησίου, 500 mg Φωσφόρου και 530 mg Καλίου. Θεωρούνται ακατάλληλα για κατανάλωση από νεφροπαθείς. Θερμιδικά έχουν 620 θερμίδες ανά 100 γρ. Περιέχουν 35 γρ πολυακόρεστα, 15 γρ μονοακόρεστα και 3,5 γρ κορεσμένα λιπαρά. Αυτή η αναλογία του το καθιστά ένα ευεργετικό προϊόν κυρίως σε όσους θέλουν να προσέξουν την καρδιαγγειακή τους υγεία. Συστήνεται η κατανάλωσή του σε πρωινές ώρες σε συνδυασμό με μέλι και φρούτα και κυρίως σε όσους έχουν πνευματικό φόρτο εργασίας (μαθητές, φοιτητές) για την γρήγορη αναπλήρωση γλυκογόνου χωρίς να επιβαρύνεται η υγεία μας. Τα καρύδια θεωρούνται η τροφή του εγκεφάλου!

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Πολύτιμα τεκμήρια για τις θαλάσσιες διαδρομές και τα αντικείμενα του εμπορίου, των ναυτικών της...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...
Κανονικά τελέστηκε η λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού στη Ρόδο από τον...
Ένα βιβλίο για τη ζωή του Συμιακού Κωνσταντίνου Σιμωνίδη, γραμμένο από το Νικολό Φαρμακίδη. - Ο...