Καρύδια, η τροφή του εγκεφάλου - Γράφει η Μιχαλαρεα Χριστίνα, ΜSc. Κλινική διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Τα καρύδια ανήκουν στην κατηγορία των ξηρών καρπών. Είναι τροφή πλούσια σε λίπος και σε πρωτεΐνη. Αποτελείτε από 60% λίπος, 24% πρωτεΐνη, 10% υδατάνθρακα. Περιέχουν 200 mg μαγνησίου, 500 mg Φωσφόρου και 530 mg Καλίου. Θεωρούνται ακατάλληλα για κατανάλωση από νεφροπαθείς. Θερμιδικά έχουν 620 θερμίδες ανά 100 γρ. Περιέχουν 35 γρ πολυακόρεστα, 15 γρ μονοακόρεστα και 3,5 γρ κορεσμένα λιπαρά. Αυτή η αναλογία του το καθιστά ένα ευεργετικό προϊόν κυρίως σε όσους θέλουν να προσέξουν την καρδιαγγειακή τους υγεία. Συστήνεται η κατανάλωσή του σε πρωινές ώρες σε συνδυασμό με μέλι και φρούτα και κυρίως σε όσους έχουν πνευματικό φόρτο εργασίας (μαθητές, φοιτητές) για την γρήγορη αναπλήρωση γλυκογόνου χωρίς να επιβαρύνεται η υγεία μας. Τα καρύδια θεωρούνται η τροφή του εγκεφάλου!

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...