Καρύδια, η τροφή του εγκεφάλου - Γράφει η Μιχαλαρεα Χριστίνα, ΜSc. Κλινική διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Τα καρύδια ανήκουν στην κατηγορία των ξηρών καρπών. Είναι τροφή πλούσια σε λίπος και σε πρωτεΐνη. Αποτελείτε από 60% λίπος, 24% πρωτεΐνη, 10% υδατάνθρακα. Περιέχουν 200 mg μαγνησίου, 500 mg Φωσφόρου και 530 mg Καλίου. Θεωρούνται ακατάλληλα για κατανάλωση από νεφροπαθείς. Θερμιδικά έχουν 620 θερμίδες ανά 100 γρ. Περιέχουν 35 γρ πολυακόρεστα, 15 γρ μονοακόρεστα και 3,5 γρ κορεσμένα λιπαρά. Αυτή η αναλογία του το καθιστά ένα ευεργετικό προϊόν κυρίως σε όσους θέλουν να προσέξουν την καρδιαγγειακή τους υγεία. Συστήνεται η κατανάλωσή του σε πρωινές ώρες σε συνδυασμό με μέλι και φρούτα και κυρίως σε όσους έχουν πνευματικό φόρτο εργασίας (μαθητές, φοιτητές) για την γρήγορη αναπλήρωση γλυκογόνου χωρίς να επιβαρύνεται η υγεία μας. Τα καρύδια θεωρούνται η τροφή του εγκεφάλου!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου - Ρόδος, 15/7/2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η περιφερειακή...
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΦΑΝΤΟΥ -Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ενώ περιμένουμε τόσα χρόνια...
"Άστραψε και βρόντηξε" ο Γιάννης Ιατρίδης, πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ στην συνέντευξη που παραχώρησε...
Απ'όλα είχε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, χθες το βράδυ, μέσω zoom, όπου κυριάρχησε...