ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ
Έχει αποδειχθεί - με όλα τα οικονομικά στοιχεία της Eurostar, του Ο.Ο.Σ.Α και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) - ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε προς την χρεοκοπία στα τέλη του 2009, με την 6ετή διακυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. Το τεκμηρίωσε πολύ καθαρά και ο συντηρητικός κ.Γιούνγκερ, που κατά την οικονομική κρίση στην χώρα μας ήταν πρώτα πρόεδρος του Eurogroup και μετά πρόεδρος της Commission.
Προς αναζήτηση των ευθυνών, για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Ελλάδας, προτάθηκε στον νεοεκλεγμένο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (το 2015), να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, που θα διερευνήσει την περίοδο 2000 - 2014.
Και ο κ. Τσίπρας απάντησε : ΟΧΙ, να διερευνηθεί η περίοδος μετά τον Οκτώβρη 2009 ! Δηλαδή, να εξαιρεθεί από την διερεύνηση η διακυβέρνηση Κώστα Καραμανλή (Ν.Δ) !Γιατί άραγε ; Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε ποτέ σ' αυτό το ερώτημα ...
Μετά τις εκλογές του Γενάρη 2015, αφού ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν είχε αυτοδύναμη πλειο- ψηφία στην Βουλή (παρά την πριμοδότηση με 50 έδρες, από τον ισχύοντα τότε εκλο- γικό νόμο), ο κ. Τσίπρας δεν αναζήτησε, να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση, όπως διακηρύσσει σήμερα, αλλά αποφάσισε να συγκυβερνήσει με «εκλεκτό» υπουργό του Κώστα Καραμανλή - της ακροδεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ. ! Τον Πάνο Καμμένο !
Δεν συγκυβέρνησε με κάποιο άλλο κόμμα του Κέντρου, που είχε μάλιστα περισσότερες έδρες στην Βουλή, π.χ με τον Σ. Θεοδωράκη («Ποτάμι»), τον Γενάρη του 2015 ή με τους Φ. Γεννηματά (ΠΑ.ΣΟ.Κ) και Θ. Θεοχαρόπουλο (Δημ Αρ), τον Σεπτέμβρη του 2015. Γιατί άραγε ; Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε ποτέ σ' αυτό το ερώτημα ...
Όταν επρόκειτο να επιλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αφού είχε συμπράξει με τον Πάνο Καμένο και διέθεταν 162 βουλευτές, στις 18 / 2 / 2015, ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε «προδευτικά», όπως διακηρύσσει σήμερα, (π.χ τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, που πήρε 30 ψήφους από ΠΑ.ΣΟ.Κ και «Ποτάμι» ή άλλη προοδευτική προσωπικότητα) αλλά επέλεξε τον πρώτο στην τάξη υπουργό του Κώστα Καραμανλή - βασικό υπαίτιο του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας μας - τον Προκόπη Παυλόπουλο !
Γιατί άραγε ; Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε ποτέ σ' αυτό το ερώτημα ...
Όταν κυβερνούσε, επί 4,5 χρόνια (Γενάρης 2015 - Ιούλιος 2019), ο κ. Τσίπρας δεν άρθρωσε ποτέ ούτε μια λέξη για τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή και για τις πράξεις του, που «κατρακύλησαν» την Ελλάδα, στα τέλη 2009, στην χρεοκοπία.
Γιατί άραγε ; Γιατί του παρήχε αυτή την προκλητική «ασυλία» ; Με ποιο αντάλλαγμα ; Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε ποτέ σ' αυτό το ερώτημα ...
Τέλος, φθάσαμε στο σήμερα και ο κ. Τσίπρας έκανε μια επιλογή υψηλού συμβολισμού σε ότι αφορά στις μνήμες, που παραπέμπουν σ' αυτή την διαχρονική σχέση Καραμανλή - Τσίπρα. Επέλεξε, να χρίσει υποψήφιο βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όχι οποιοδήποτε δεξιό στέλεχος, αλλά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του Κώστα Καραμανλή ! Την «φωνή» του Κώστα Καραμανλή, προς τον ελληνικό λαό !
Γιατί άραγε ; Γιατί έπρεπε, να υπογραμμίσει -τώρα, προεκλογικά - αυτή την διαχρονική σχέση Καραμανλή -Τσίπρα ; Θα συμβάλει στην «προοδευτική διακυβέρνηση, που τώρα διακηρύσσει ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ;
Ρόδος 11 / 4 / 2023
Κοσμάς Σφυρίου.