Καματερός: ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (Στρασβούργο): "ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Φ.Π.Α. ΣΤΑ 5 ΝΗΣΙΑ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (Στρασβούργο): "ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Φ.Π.Α. ΣΤΑ 5 ΝΗΣΙΑ"

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (την περασμένη εβδομάδα) συζητήθηκε το θέμα του μεταναστευτικού στα ελληνικά νησιά και τι πρόσθετα μέτρα πρέπει να παρθούν.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Οι Έλληνες βουλευτές της Ελληνικής Αντιπροσωπείας ανέδειξαν το βάρος που σήκωσε ιδιαίτερα το 2015 η χώρα μας και εξακολουθεί να σηκώνει κύρια λόγω άρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισοκατανομή των μεταναστών.

Η χώρα μας με την πολιτική της διέσωσε την τιμή της Ευρώπης εφαρμόζοντας τους διεθνείς κανόνες ασύλου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα προβλήματα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι υπαρκτά. Παρά τις δυσκολίες, η Ελληνική Κυβέρνηση βελτιώνει τις συνθήκες διαμονής, φροντίζει για την παιδεία των παιδιών, για την εκμάθηση της γλώσσας, την ενσωμάτωση όσων μπορούν να μείνουν, και σύντομα ελπίζουμε ότι και σε αυτά τα νησιά οι συνθήκες θα βελτιωθούν.

Το ψήφισμα που στο τέλος, της Συνέλευσης αναφέρεται θετικά στην στάση της χώρας μας και ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Αλγεινή εντύπωση όμως προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ν.Δ. που αφού ξεκίνησε με το "Ντρέπομαι για την χώρα μου" συνέχισε ζητώντας την ακύρωση της συμφωνίας για μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στα 5 νησιά, όσο υπάρχει το μεταναστευτικό.

Όλοι αυτοί που στο όνομα εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων και που μόνο στόχο έχουν "να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ" επιθυμούν και ζητούν την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. Κρύβουν ότι η σύνδεση με το μεταναστευτικό έγινε στα πλαίσια διαπραγμάτευσης και σαν έσχατη προσπάθεια να κρατηθούν οι μειωμένοι συντελεστές έστω και σε αυτά τα νησιά, μέχρι να δοθεί η ευκαιρία μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και στα πλαίσια εφαρμογής νησιωτικών πολιτικών, να ενταχθεί ο Φ.Π.Α. στα πλαίσια φορολογικών μέτρων.

Δεν τους ενδιαφέρει η οικονομία των νησιών και οι νησιώτες.

Να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές.

Αρκεί να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ας τους κρίνουν οι νησιώτες.

 

Γραφείο Τύπου

 

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...
Το άρθρο του Γ. Νικητιάδη, που ακολουθεί, δημοσιεύεται στο μεγάλο ιστότοπο «The Caller» - ΟΙ...
Ο κ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΒΡΩΜΙΚΟ 89»,ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ...
Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός … Πεθαίνει όποιος λησμονιέται - Του Χαράλαμπου Ι. Πλάτση - Εκλογές...