Καλλιτεχνικός θησαυρός ο πίνακας με τον Εσταυρωμένο που κάηκε στο Δικαστικό Μέγαρο - Τι γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Ζαχαριάδης

"Καλλιτεχνικό θησαυρό" χαρακτηρίζει τον πίνακα που κάηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο, ο δημοσιογράφος Γιώργος Ζαχαριάδης στην σελίδα του στο facebook. Παραθέτει και στοιχεία για τον ζωγράφο που καταγόταν απο την Κάλυμνο. Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει: "Θλίψη, απογοήτευση και οργή προκάλεσε ο εμπρησμός στο δικαστικό μέγαρο της Ρόδου σήμερα το πρωί. Και βέβαια τα καθίσματα και τα άλλα έπιπλα θα αντικατασταθούν,αλλά -μέχρι τώρα- δεν μπορώ να γνωρίζω το μέγεθος της ζημιάς στον ζωγραφικό πίνακα με τον Εσταυρωμένο.
Ο πίνακας αυτός είναι έργο ενός σπουδαίου Δωδεκανήσιου ζωγράφου ,του Αντώνη Καραφυλλάκη που τα έργα του εξακολουθούν να κοσμούν τις σημαντικότερες γκαλερί του κόσμου.
Ο Αντώνης Καραφυλλάκης γεννήθηκε το 1908 στην Κάλυμνο και κατά τα πρώτα χρόνια μετά την Ενσωμάτωση διετέλεσε διευθυντής στο παράρτημα ΄της Σχολής Καλών Τεχνών που λειτουργούσε στο Μέγαρο των Ιπποτών (Σημ:Σταμάτησε και αυτό να λειτουργεί !...) Αργότερα ο Καραφυλλάκης μετέβη στην Αυστραλία και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του (7 Ι ουλίου 1983)
Έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία και θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους ζωγράφους.
Θα είναι ευχής έργο εάν καταστεί δυνατόν να αποκατασταθεί ο ανεκτίμητης αξίας πίνακας που κοσμεί το δικαστήριο της Ρόδου !.."
Η φωτογραφία είναι απο την rodiaki.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...