Και επι γης Ειρήνη, του Γιάννη Παρασκευά

ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ

- Άφαντο το ζητούμενο.

Μύχια επιθυμία όλων των ανθρώπων όπου Γης.

Επιθυμία εκφραζόμενη με πολλαπλές ευχές, επιθυμία και ζητούμενο, επί Γής Ειρήνη δέεται και η Εκκλησία, Ειρήνη σε όλα τα επίπεδα.

ΕΙΡΗΝΗ μεταξύ ΛΑΩΝ, Ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων, Ειρήνη και αγαστή συνεργασία σε όλες μας τις εκδηλώσεις και ενέργειες, Ειρήνη στις Κοινωνικές και Οικονομικές μας συναλλαγές.

Αγαθό σε ανεπάρκεια, αντί ΕΙΡΗΝΗΣ βιώνουμε τον ΠΟΛΕΜΟ σε όλες του τις εκδοχές και την ένταση του σε όλες τις δυνατές βαθμίδες.

Πεδίο πολεμικών συγκρούσεων όλος ο κόσμος, λίγες οι νησίδες ειρήνης σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Μικροί και μεγάλοι πόλεμοι μαίνονται με χιλιάδες θύματα, αμάχους και ανήμπορους να αντιδράσουν, ανθρώπους που καμιά δεν είχαν ευθύνη για την έναρξη τους και και καμιά δυνατότητα τερματισμού τους.

Γεωπολιτικές αντιθέσεις και οικονομικά συμφέροντα η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ, πολιτική και οικονομική επικυριαρχία το ζητούμενο, εκμετάλλευση φυσικών πόρων και πλούτου άλλων η στόχευση.

Πολλές οι δικαιολογίες για την έναρξη των όποιων πολεμικών συγκρούσεων, μικρών ή μεγάλων, προάσπιση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασία ομοεθνών, προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Λόγια έωλα, λόγια που δεν περιγράφουν ούτε κατ ελάχιστο τους πραγματικούς λόγους και στοχεύσεις αυτών που αποφασίζουν.

Αρνούνται και δεν τολμούν να ομολογήσουν ότι πίσω από κάθε πολεμική σύρραξη, κρύβονται ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και πάντα τα συμφέροντα των ισχυρών.

Συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα ο πόλεμος της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, πόλεμος σχεδιασμένος προ πολλού, με πολλούς υπεύθυνους και παίχτες και από τις δύο μεριές των εμπλεκομένων.

Χρόνια τώρα κρατεί ο σχεδιασμός αυτής της πολεμικής σύρραξης, μόνοι ανεύθυνοι και αμέτοχοι του εγκλήματος οι Ουκρανοί πολίτες που είναι και τα μόνα θύματα.

Εισβάλανε στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ ισχυρίζονται οι ΡΩΣΟΙ γιατί έτσι προστατεύουμε την χώρα μας από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, από Δύση και Ανατολή, που μόνο στόχο έχουν την Οικονομική και Στρατιωτική αποδυνάμωση της χώρας μας.

Στηρίζουμε και βοηθάμε την ΟΥΚΡΑΝΙΑ ισχυρίζονται οι Αμερικάνοι και οι Δυτικοί σύμμαχοι τους, γιατί πρέπει να προστατευτεί η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ της χώρας.

Αντίπαλοι σε αυτή τη σύρραξη είναι επί της ουσίας οι δύο μεγάλες ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, με αναλώσιμα θύματα τους πολίτες της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

Ο φόβος του ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ είναι ο λόγος και η αιτία της σχετικής αυτοσυγκράτησης και ο περιορισμός της σύρραξης, με τη χρήση συμβατικών όπλων.

Η επιμήκυνση του χρόνου της σύρραξης, ανεξάρτητα από το κόστος, δείχνει να εξυπηρετεί και τους δύο εμπλεκόμενους.

Η Αμερική επιδιώκει την αποδυνάμωση της ΡΩΣΙΑΣ και την εμπλοκή της σε ένα χρονοβόρο και ψυχοφθόρο Ανταρτοπόλεμο, πρόσφατο παράδειγμα και για τους δύο, το ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ και για την ΑΜΕΡΙΚΗ η άλλη προσπάθεια ελέγχου πλουτοπαραγωγικών πηγών, με την ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου.

Η ΡΩΣΙΑ με αλλαγή στρατηγικής διατηρεί την κατοχή εδαφών και καταστρέφει εκ του μακρόθεν, τις παραγωγικές δομές της χώρας με αντικειμενικό στόχο την αντίδραση των πολιτών.

Το κρύο και η πείνα θεωρούν οι ΡΩΣΟΙ ότι είναι σύμμαχοι τους.

Οι οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Αμερική, το σπάσιμο των εφοδιαστικών αλυσίδων, η έλλειψη αγαθών, η εκτίναξη των τιμών των καυσίμων, έδωσαν την ευκαιρία παράνομου πλουτισμού και συσσώρευσης κερδών στους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες.

Η Αμερική όντας στρατικοβιομηχανική Υπερδύναμη και μακριά από τα πεδία των συγκρούσεων, κερδοσκοπεί εις βάρος όλων των υπολοίπων με την πώληση όπλων και καυσίμων.

Χωρίς κανένα περιορισμό στην κυκλοφορία του χρήματος ή στο ύψος του χρέους της, επιδοτεί τις δικές της βιομηχανίες και την μεταφορά επιχειρήσεων στο έφαδος της.

Η φτωχοποίηση των άλλων περιοχών του κόσμου και η αποδυνάμωση των εν δυνάμει οικονομικών της αντιπάλων, είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος, για την διατήρηση της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ της.

Ο πλούτος των πλουσίων είναι οι φτωχοί, όσο περισσότεροι φτωχοί υπάρχουν, τόσο μεγαλύτερος είναι ο πλούτος των πλουσίων.

Πτωχός σημαίνει, φθηνή αναλώσιμη εργατική δύναμη, έλεγχόμενος συντελεστής παραγωγής και ελεγχόμενος καταναλωτής.

Πτωχός σημαίνει ΥΠΗΚΟΟΣ και όχι ΠΟΛΙΤΗΣ, αδύναμος και εξατομικευμένος με μόνη του φροντίδα την επιβίωση, στο βαθμό και στο μέτρο που την προσφέρει το ΣΥΣΤΗΜΑ, για να επιτελεί το καθήκον του, ως εργάτης παραγωγής και αναπαραγωγής.

Ανέστιος και πλήρως εξαρτώμενος, καθυποταγμένος στην βούληση των ισχυρών, στόχος και θύμα της μιντιακής παραπληροφόρησης, καθοδηγούμενος καταναλωτής και ψηφοφόρος.

Η φτωχοποίηση των πολιτών είναι το ισχυρότερο υπόβαθρο διατήρησης της κυριαρχίας του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ επί της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και της αγαστής και αδιατάρακτης συνεργασίας όλων των συστημικών εκφραστών, οικονομικής και Πολιτικής εξουσίας.

Στον κηρυγμένο πια οικονομικό πόλεμο των Υπερδυνάμεων που το εμφανές του μέρος είναι ο πόλεμος της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, στόχος για τους μέν, η κατάργηση του ΔΟΛΑΡΙΟΥ ως Διεθνούς μέσου συναλλαγής και για τους δε, η διατήρηση και ενίσχυση του.

ΑΔΗΛΟΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ότι και αν προκύψει τα δεσμά που υφαίνονται για τον πολίτη θα είναι ισχυρά και βαριές οι αλυσίδες της σκλαβιάς.

 

Παρασκευάς Γιάννης

Ρόδος, 5/1/2023

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...