Καινοτόμος εκπαιδευτική επίσκεψη σε εργοτάξιο της Χάραξις Δωδεκανήσου

Στις 03/02/2014, οι μαθητές της Β’ Λυκείου του τμήματος  Εφαρμοσμένων Τεχνών του  1ου ΕΠΑΛ  Ρόδου, επισκέφθηκαν εν λειτουργία εργοτάξιο στην πόλη της Ρόδου.
Η πρωτοβουλία πραγματοποίησης της επίσκεψης, ανήκει στον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ, κ. Νίκο Οικονόμο και στην διδάσκουσα κ. Κατερίνα Καλλιγά Σάββενα.
Αρωγός της προσπάθειας, υπήρξαν οι μηχανικοί του Τεχνικού γραφείου "Χάραξις Δωδεκανήσου", οι οποίοι και έχουν αναλάβει την επίβλεψη εκτέλεσης του έργου.
Οι διδάσκοντες, θέλησαν μέσα από αυτή την ασυνήθιστη εμπειρία, να φέρουν τα παιδιά του σχολείου, σε επαφή με ορισμένα από τα πεδία τα οποία διδάσκονται σε θεωρητικό επίπεδο, να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους, να τους δώσουν την δυνατότητα να μιλήσουν με εξειδικευμένους επαγγελματίες των κλάδων για τους οποίους διδάσκονται και φυσικά να τους προσφέρουν μια εμπειρία που θα τους φανεί χρήσιμη για τις μελλοντικές επαγγελματικές τους αποφάσεις.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, να γνωρίσουν από κοντά, την αναγέννηση ενός κτιρίου, που εδώ και 40 χρόνια,  συνεισφέρει ως ξενοδοχειακή μονάδα, ως ζωντανό κομμάτι της τοπικής οικονομίας, αλλά και ως μέρος του κτιριακού δυναμικού της πόλης μας.
 Στους μαθητές, εξηγήθηκαν οι νέες τεχνολογίες που ενσωματώνονται στο κτίριο, ώστε να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργίας και να συνεχίσει να συνεισφέρει στην τοπική οικονομική και κοινωνική ζωή.
Με την ευκαιρία, έγινε αφήγηση της αρχιτεκτονικής ιστορίας της πόλεως της Ρόδου, από την Οθωμανική ως την σύγχρονη εποχή και ιδιαίτερη αναφορά στην ξενοδοχειακή ιστορία της πόλης και πως αυτά τα κτίρια επηρέασαν τις τελευταίες δεκαετίες όλες τις πτυχές της ζωής της.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους και ας ελπίσουμε μελλοντικά να πληθύνουν τέτοιες ενέργειες, οι οποίες θα παρέχουν στους μαθητές της πόλης την δυνατότητα να ξεφύγουν από τα στεγανά μιας σχολικής αίθουσας και να γνωρίσουν στην πράξη αυτά που διδάσκονται.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...