Καθημερινή η κοινή προετοιμασία μεταξύ ΤΕΕ και ΣΑΔ για το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Η ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΕΕ ΚΑΙ ΣΑΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

- Σε εντατικό και καθημερινό πλαίσιο βρίσκονται πλέον οι ρυθμοί συνεργασίας μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου αναφορικά με τη διαβούλευση επί του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου.

Αφού προηγήθηκαν συναντήσεις και διαβουλεύσεις με Υπηρεσίες και φορείς των νησιών μας, πλέον συντάσσεται το κοινό κείμενο μεταξύ ΤΕΕ και ΣΑΔ, το οποίο θα αποσταλεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να ληφθεί υπόψιν πριν από την οριστική σύνταξη του στρατηγικού πλαισίου. Σε παράλληλους ρυθμούς εξελίσσεται η συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε υπηρεσιακό επίπεδο με τους κκ Παναγιώτη Βενέρη και Γιώργο Κούρτη και σε πολιτικό επίπεδο με τον Αντιπεριφερειάρχη κ Χρήστο Ευστρατίου. Σκοπός του ΤΕΕ και του ΣΑΔ είναι οι κοινές προτάσεις να αποσταλούν στην ΠΝΑΙ πριν το ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν νέο κύκλο επαφών με φορείς των νησιών μας.

Όπως έχει γίνει κοινώς αποδεκτό, πρόκειται για ένα πλαίσιο το οποίο κινείται σε σωστή κατεύθυνση αναφορικά με το μέλλον των νησιών μας, παρόλα αυτά υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις και αστοχίες που θα τονιστούν, προκειμένου να τροποποιηθούν και να αφαιρεθούν. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΤΕΕ και ο ΣΑΔ, τα νησιά μας έχουν το καθένα ξεχωριστή ταυτότητα και ιδιομορφία, που δεν μπορούν να τεθούν υπό καθεστώς οριζόντιων και ολοκληρωτικών μέτρων που θα προκαθορίσουν το μέλλον τους για την επόμενη τουλάχιστον 10ετία.

 

Ο πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής ΤΕΕ κ Αντώνης Γιαννικουρής, η πρόεδρος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ κ Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου κ Γιώργος Σκιαδόπουλος βρίσκονται σε καθημερινή συνεργασία, συντάσσοντας το τελικό κείμενο με τις θεσμικές και επιστημονικές προτάσεις και παρατηρήσεις τους.

Την Τετάρτη στις 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, με τη συμμετοχή του κ Κώστα Κωνσταντινίδη, εκλεκτού μέλους του ΤΕΕ και του ΣΑΔ, πρώην Αντιπροέδρου ΣΕΤΕ, ο οποίος επεσήμανε καίρια θέματα που χρήζουν της προσοχής όλων μας.

Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η σύσταση της αρμόδιας επιτροπής που θα πλαισιώσουν οι προαναφερθέντες Αρχιτέκτονες μηχανικοί.

 

Ο Πρόεδρος
του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Ο Πρόεδρος
του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Αντώνης Ε. Γιαννικουρής

Γιώργος Κ. Σκιαδόπουλος

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...