Κέντρο και Κεντροαριστερά, η σχέση τους με το Κίνημα Αλλαγής, τη Ν.Δ & τον ΣΥΡΙΖΑ - του Κοσμά Σφυρίου

ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΤΗ Ν.Δ & ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α

- Η έρευνα της «Metron Analysis» (που επανέφερε στην δημοσιότητα το προχθεσινό «Βήμα της Κυριακής»), για την πολιτική αυτοτοποθέτηση των ελλήνων πολιτών, ανάνειξε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Οι έλληνες και οι ελληνίδες, που απάντησαν σ’ αυτή την έρευνα τον Σεπτέμβρη του 2020, δήλωσαν ότι τοποθετούν τον εαυτό τους : στην Δεξιά 14%, στην Κεντροδεξιά 20%, στο Κέντρο 20%, στην Κεντροαριστερά 19% και στην Αριστερά 11% (ένα 12% δήλωσε, ότι δεν αυτοτοποθετείται ιδεολογικοπολιτικά και ένα 4% αρνήθηκε να απαντήσει).

           

            Αν λάβουμε υπ’ όψη την αυτοτοποθέτηση των ελλήνων πολιτών - όπως αυτή αποτυπώθηκε στην έρευνα της Metron Analysis - οι ιδεολογικοπολιτικοί χώροι Κέντρου και Κεντροαριστεράς συγκεντρώνουν την προτίμηση του 39%.

Στους χώρους αυτούς εκινείτο - διαχρονικά, από το 1974 μέχρι και σήμερα - το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό - Κίνημα Αλλαγής και τα ποσοστά ψήφων που του έδιναν οι έλληνες πολίτες (μετά την πολυδιάσπαση της Ένωσης Κέντρου), επί 30 περίπου χρόνια, μετά το 1980 - μέχρι την αρχή του 2010 (πριν γίνει αντιληπτός ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, που είχε συντελεστεί κατά την 6ετία 2004-2009), αντιστοιχούσε σ’ αυτό το 39% και συχνά το υπερέβαινε.

            Σήμερα, με τις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση της Ν.Δ, του Μητσοτάκη, (στην θανατηφόρο πανδημία, στις υφεσιακές έως καταστροφικές οικονομικές συνέπειες της και σε άλλους ζωτικούς τομείς της καθημερινότητας των ελλήνων) όσο περνά ο καιρός αποδεικνύει, ότι δεν έχει σχέση με το Κέντρο. Είναι πολιτικές της Δεξιάς.

            Αλλά και οι ιδεολογικές «ριζοσπαστικές αριστερές» αγκυλώσεις του ΣΥ. ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς, με την ανερμάτιστη αντιπολιτευτική πολιτική που ασκεί και τις ακραίες εκφάνσεις ορισμένων «ρευμάτων» - συνιστωσών - του, αποδεικνύει, ότι δεν έχει σχέση ούτε με το Κέντρο, ούτε με την Κεντροαριστερά.

Π.χ δεν έχει σχέση με την Κεντροαριστερά και το Κέντρο η προχθεσινή ανακοίνωση συμπαράστασης προς τον ισοβίτη Κουφοντίνα 17 στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - μεταξύ των οποίων ήταν πρώην βουλευτές και μέλη της Κ.Ε ! 

Με το να μην τους διαγράφει ο επίσημος ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τους δίνει πολιτική κάλυψη.  Παρ’ όλ’ αυτά, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να ρίχνει παραπλανητικά «δίχτυα» προς πολίτες της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου... Που βέβαια «αλίευαν» εύκολα, όταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ (το 2010 και 2011) αναγκάστηκε, να υποκύψει στην «τιμωρητική πολιτική» των ευρωπαίων δανειστών μας και να επιβάλλει μέτρα λιτότητας, για να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας μας.

Μέτρα, που συνέχισαν και διεύρυναν - κατά τα επόμενα οκτώ (8) χρόνια (!) - οι επόμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (κάποια συνεχίζονται και σήμερα).

           

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό - Κίνημα Αλλαγής αντιπολιτεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά συναινεί όταν υπάρχει εθνική ανάγκη και πάντοτε η πρόεδρος του Φώφη Γενηματά και οι βουλευτές του καταθέτουν επεξεργασμένες από το Κίνημα προοδευτικές και ρεαλιστικές προτάσεις.

Τώρα οι έλληνες και οι ελληνίδες, που αυτοτοποθετούνται στους χώρους του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, μπορούν να εμπιστευθούν στο Κίνημα την πολιτική έκφραση τους.      Και είναι στο χέρι τους να του δώσουν την δύναμη και την προοπτική.

Αν θέλουν μια προοδευτική «Νέα Αλλαγή»,  η  απάντηση  είναι  Κίνημα Αλλαγής.

 

 

                                                                                                Ρόδος  26 / 1 / 2021

 

 

                                                                                                Κοσμάς  Σφυρίου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...