Κάρπαθος. Νισύριος και Καπετανάκης στο δεύτερο γύρο, του Μανώλη Δημελλά

 

 

Οι Καρπάθιοι ψήφισαν κι από την πρώτη Κυριακή δίνουν ένα σαφές προβάδισμα στον Γιάννη Νισύριο και τον συνδυασμό του, τη Νέα Πνοή. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και μέχρι αυτή την ώρα, σε ενσωμάτωση ψήφων 76,19%, ο κ. Νισύριος κερδίζει το 41,16%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 9 έδρες, ο κ. Καπετανάκης 32,58% και 7 έδρες και τέλος ο Τσαμπουνιεράκης 26,25% και 5 από τις 21 έδρες του δημοτικού συμβουλίου. 

Ανεπίσημες πληροφορίες, από τα εκλογικά τμήματα, δίνουν 1.718 ψήφους στη Νέα Πνοή, 1.389 στην ΑΠΕΚ και 1.138 στην Νέα Αρχή, του Μιχάλη Τσαμπουνιεράκη, που μένει έξω από την διεκδίκηση της δημαρχίας. 

Την επόμενη Κυριακή οι Καρπάθιοι θα επιλέξουν ανάμεσα στον Νισύριο και τον Καπετανάκη!

Σήμερα το μεγάλο ερώτημα: 

  • προς τα που κλείνουν το μάτι οι ψηφοφόροι του κ. Τσαμπουνιεράκη; 

αφού εκείνοι είναι που θα οδηγήσουν την κούρσα για τον νέο δήμαρχο. 

Θα υπάρξουν άραγε κάποιες φανερές ή κρυφές συνεργασίες; Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι τη δεύτερη Κυριακή, δεν θα υπάρχουν δωρεάν εισιτήρια και αερομεταφερόμενοι ψήφοι, έτσι το αποτέλεσμα θα κριθεί αποκλειστικά από τους μόνιμους κατοίκους.  

Αν και η διαφορά των 329 ψήφων, ανάμεσα στους δυο υποψήφιους, δίνει στον κ. Νισύριο αέρα και προβάδισμα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα κυλήσει στο νησί η τελευταία προεκλογική εβδομάδα που ήδη ξεκίνησε και σίγουρα θα είναι θερμή.

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν ορισμένα στοιχεία των αποτελεσμάτων. 

Η Νέα Πνοή, του Γιάννη Νισύριου, υπερψηφίστηκε και είναι μπροστά σε Πηγάδια, Απέρι, Πυλές, Αρκάσα και στο Μεσοχώρι. 

Η ΑΠΕΚ του Μανώλη Καπετανάκη, πήρε τη Βωλάδα, το Όθος και την Όλυμπο. Τέλος η Νέα Αρχή, του Μιχάλη Τσαμπουνιεράκη ,παίρνει τις Μενετές και το Σπόα.

Η πρωτεύουσα Πηγάδια, όπως κάθε φορά, είναι οι ρυθμιστές του αποτελέσματος.

Κύκλοι, τόσο από τη Νέα Πνοή, όσο και την ΑΠΕΚ, μιλάνε με αισιοδοξία και έντονη συσπείρωση, ο καθένας από την πλευρά του δείχνει τη δική του παράταξη τελικά  να πρωτοστατεί και να κερδίζει τον Δήμο.

Αξίζει να θυμηθούμε μια λεπτομέρεια από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση (2010), η παράταξη που κέρδισε είχε ως σημαία τα προβλήματα της καθημερινότητας και είχε υποσχεθεί να κάνει παράδεισο την Κάρπαθο. 

Σήμερα ο Καρπάθιος (μόνιμος ή…μεταφερόμενος) ψήφισε με την ελπίδα για κάτι καλύτερο, όπως και ναχει αυτή τη φορά δεν θα χαρίσει ούτε μια μέρα στην επόμενη διοίκηση του Δήμου.   

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...