Κάρπαθος. Νέο κρούσμα εγκατάλειψης κουταβιών κανένα ενδιαφέρον από το Δήμο, του Μανώλη Δημελλά

 

Ακόμη μια φορά καλοκαιρινοί επισκέπτες της Καρπάθου πέφτουν πάνω σε παρατημένα κουτάβια και προσπαθούν να βγάλουν άκρη δίχως κανένα αποτέλεσμα. Αρχικά τηλεφωνούν στην Αστυνομία, η οποία δηλώνει αναρμόδια, στη συνέχεια επικοινωνούν με τον υπεύθυνο για τα αδέσποτα, του Δήμου Καρπάθου και εκείνος με τη σειρά του, ακόμη μια φορά σηκώνει τα χέρια ψηλά και δηλώνει αδυναμία. 

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος του νησιού δεν έχει καμιά πρόβλεψη για τα αδέσποτα, δεν διαθέτει χώρο και δεν προσφέρει απολύτως καμιά βοήθεια, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας και τη βαριά δυσφήμηση του τόπου εδώ και τέσσερα χρόνια. 

Η ιστορία είναι πολύ φρέσκια, το πρωί της Πέμπτης 20 Ιούνη, λίγο πέρα από την παραλία του Λευκού, της κοινότητας Μεσοχωρίου, μια τουρίστρια πρόσεξε 7-8 ψυχούλες, μικρά κουτάβια περίπου 6 εβδομάδων με την εξαιρετικά αδύνατη μητέρα τους έκοβαν βόλτες κι έψαχναν τροφή. Από εκείνη τη στιγμή η τουρίστρια παλεύει να βρει την άκρη και να τα σώσει. Όμως πέφτει σε τοίχους και κλειστά αυτιά!

Ακόμη και κάποιος από τους ντόπιους επιχειρηματίες της είπαν να μην τους δώσει ούτε φαγητό. Μήπως γιατί τα σκυλιά χαλάνε τη μόστρα της παραλίας;

Στην Κάρπαθο το φαινόμενο της εγκατάλειψης, όπως και της κακοποίησης, έχει καταντήσει μάστιγα, αφού τακτικότατα συναντάμε σκυλιά, μικρά και μεγάλα, πεταμένα στο δρόμο. 

Πέρα από τον πόνο και την τραγωδία αυτών των ζώων, έχει αρχίσει να μην υποφέρεται ούτε η ντροπή που νιώθουμε, όταν σχεδόν εβδομαδιαία διαβάζουμε ένα καινούριο πόστ τουριστών σε απόγνωση. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι περνάνε τις ημέρες των διακοπών τους τρέχοντας από την αστυνομία στον Δήμο, μήπως και σώσουν ένα πλάσμα, χωρίς να βρίσκουν καμιά ανταπόκριση και καταλήγουν να φεύγουν με τις χειρότερες εντυπώσεις.

Δεν πρέπει να χαθεί κι αυτό το καλοκαίρι. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την επόμενη δημοτική αρχή, για να αναλάβει ο Δήμος τις ευθύνες του. Πρέπει η σημερινή δημοτική να αναλάβει, ακόμη και ετούτη την τελευταία στιγμή επιτέλους τις ευθύνες  της, καθώς οι τουρίστες είναι ήδη εδώ, με το επίπεδο και την ανικανότητα μας να στέκουν ολόγυμνα μπροστά τους.     

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...