Κάρπαθος, νέο κρούσμα δολοφονίας σκύλων, του Μανώλη Δημελλά

Η Liza, η Sara κι ο Dingo ξύπνησαν χαρούμενα, είχε ξημερώσει Κυριακή και ο άνθρωπος τους, ο Νικήτας Λογοθέτης, τα έβγαλε βόλτα στο βουνό της Πατέλας, λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Καρπάθου, για να τρέξουν, να παίξουν και να ξεμουδιάσουν.

Όμως κάποιος εγκληματίας είχε διαφορετική άποψη, είχε σκορπίσει φόλες στην περιοχή του βουνού και τα σκυλιά έπεσαν στη θανατηφόρα παγίδα του.

Επιτόπου πέθαναν η μικρή Liza και η Sara, ενώ Dingo χαροπαλεύει. Μόνο σε αυτό το κυνηγόσκυλο, ο κ. Λογοθέτης, πρόλαβε να κάνει την ένεση με αντίδοτο ατροπίνης και υπάρχει ελπίδα να ζήσει. Η υπόθεση θα φτάσει στα χέρια της Αστυνομίας,

- θα γίνει καταγγελία. Άραγε θα βρεθεί ο δράστης;

- τι κίνητρα μπορεί να έχει κάποιος για να βάζει φόλες στα βουνά;

- ακόμη ένας ψυχασθενής ή κρύβεται κάτι άλλο;

Πρόκειται για την τρίτη εγκληματική ενέργεια κι αυτή αφορά δεσποζόμενα σκυλιά.

Στην Κάρπαθο λοιπόν ας πάψουμε να μιλάμε για “μεμονωμένα” περιστατικά που δεν αφορούν το σύνολο, αλλά για ένα φαινόμενο-μάστιγα για τον μικρό τόπο.

Ας τα πάρουμε τα περιστατικά με τη σειρά, δεν πρόλαβε να ξεκινήσει ο νέος χρόνος, στις 02.1.18, στο χωριό Μενετές, πέταξαν 4 νεογένητα κουτάβια σε έναν κάδο σκουπιδιών, τα κλάματα από τα μωρά σκυλάκια άκουσε φιλόζωος, τα πήρε στην αγκαλιά και το σπίτι του, όμως παρά τις προσπάθειες πέθαναν μέσα στα χέρια του.

Μια βδομάδα μετά, 7.01.18, στο χωριό Όθος, κρέμασαν από μια ελιά ένα κυνηγόσκυλο! Το θέμα πήρε πολύ μεγάλη δημοσιότητα, έφτασαν να λένε ότι γίνεται κακό στο όνομα της Καρπάθου και του τουρισμού!

Ο κ. Γ. Χιωτάκης ξεσήκωσε τα Αθηναϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έγινε καταγγελία στο Αστ. Τμήμα Καρπάθου από τον κ. Ν. Τόσκα, τον άνθρωπο που βρήκε τον κρεμασμένο σκύλο, όμως τα στόματα παραμένουν κλειδωμένα. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε ούτε τον δράστη, ούτε καν τον ιδιοκτήτη του δύστυχου ζώου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με καθυστέρηση, στις 17.1.18, δηλαδή 10 μέρες μετά το φονικό και την τεράστια έκταση που πήρε, το Δημοτικό συμβούλιο Καρπάθου με την απόφαση 4/2018 καταδίκασε ομόφωνα τη δολοφονία του σκύλου, να επισημάνουμε ότι πρόκειται γι μια κίνηση που έγινε έπειτα από πρόταση της αντιπολίτευσης.

Οι τρεις περιπτώσεις αφορούν δεσποζόμενα σκυλιά, ένα μεγάλο ζήτημα έχει να κάνει με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και εκεί ο Δήμος του νησιού δεν έχει τακτοποιήσει καμιά από τις υποχρεώσεις που ορίζει ο νόμος. Ξεχνάει, αμελλεί συστηματικά και παρά τις εκκλήσεις τα καθήκοντα του.

Το θετικό που ξεχωρίζει μέσα στο νοσηρό κλίμα των εγκληματικών πράξεων είναι οι εκατοντάδες φωνές που υψώνονται σαν μια γροθιά μέσα στα κοινωνικά δίκτυα. Δεκάδες Καρπάθιοι μιλάνε, υποστηρίζουν τη λογική και απαιτούν να τελειώνουμε με τους ανώμαλους, τους ψυχασθενείς που σκοτώνουν ζώα.

Όμως πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι εάν πρώτα ο Δήμος του νησιού και έπειτα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν κάνουν κάνουν τη δουλειά τους για τα ζώα, τότε ακόμη και οι τουρίστες, η οικονομική δύναμη της Καρπάθου, θα ρίχνουν μαύρη πέτρα στο νησί που δεν σέβεται, δεν υπολογίζει τη ζωή των υπόλοιπων πλασμάτων.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...