Κάρπαθος: Η εφορία έκλεισε, άφησε ένα γραφείο για να μαζέψει το χρήμα; Του Μανώλη Δημελλά

Ευτυχώς ένας υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Καρπάθου μάζεψε τα ξεχασμένα αρχεία από την εφορία που κλείνει.

Πρόκειται για τα "αρχαία" απομεινάρια των κοινοτήτων, που θα τραβούσαν το δρόμο για τη χωματερή. Ευτυχώς υπάρχουν και φιλότιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η εφορία στη Κάρπαθο είναι παρελθόν, τα ακριβοπληρωμένα γραφεία στο εμπορικό κέντρο έκλεισαν, μεταφέρθηκαν σε δανεικό κτήριο, του Δήμου Καρπάθου, στη περιοχή  των Αγίων Αποστόλων.

Η γκρίνια του Δημάρχου Μιχάλη Χανιώτη, έφερε κάποιο αποτελέσμα, στο νησί παραμένει ένα γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών. Έλα όμως που ακόμη δεν έχουμε μάθει τον ρόλο των ΚΕΦ, των Κέντρων Ενημέρωσης Φορολογουμένων, μα ούτε καν η πολιτεία έχει βρει τον ακριβή ρόλο για αυτά τα γραφεία.

Μάταια προσπαθώ να αντιληφθώ τι ρόλο θα έχει το γραφείο της εφορίας στο νησί.

Παραμένουν δύο έμπειροι υπάλληλοι, δεν φαίνεται όμως να μπορούν να κάνουν ελέγχους, αλλά πάλι ποιός μπορεί να ξέρει.

Ο Δήμος παραχωρεί τα γραφεία, αλλά και την επιχειρησιακή υποστήριξη, αφού με εντολή του υπουργείου οικονομικών ξήλωσαν όλα τα μηχανήματα από τα γραφεία.

Αλήθεια τι θα κάνουν τα παλιά, ξηλωμένα δίκτυα, που τραβούν για τα κεντρικά στη Ρόδο; Αλήθεια πήραν και τις καρέκλες;

Το υπάρχων, πληροφοριακό σύστημα "Σύζευξις", θα το παρέχει έπειτα από συμφωνία, ο Δήμος Καρπάθου, στο υπουργείο οικονομικών, το γραφείο της εφορίας θα έχει γραμμή δικτύου,(μα είναι δυνατόν;) από τον Δήμο Καρπάθου!

Στο νησί φτάνουν, όπως κάθε χρόνο, ένα σωρό Καρπάθιοι και κάνουν δικαιοπραξίες (μεταβιβάσεις, κληρονομιές, κλπ) που αποφέρουν ένα σωρό χρήματα στο δημόσιο, μάλλον αυτός είναι ο λόγος που αφήνουν ένα γραφείο στη Κάρπαθο.

Αντε πες στον μετανάστη να πάει στη Ρόδο να κάνει μια μεταβίβαση, για μια κληρονομιά.

Τα έσοδα, τη κονόμα, έχουν μόνο στο μυαλό τους, όλα τα υπόλοιπα είναι κούφια και ανόητα λόγια. Το χειρότερο είναι ο κρατικός σχεδιασμός, που μοιάζει με φτηνό επιτραπέζιο, παιδικό παιγνίδι.

Τελευταίο έρχεται το ΦΕΚ 2043, από της 22 Αυγούστου 2013.

Μια θεατρική παράσταση με στόχο το άδειο πορτοφόλι.

Η Κάρπαθος θυμίζει τη δεκαετία του 1960, μόνο υποψήφιους μετανάστες συναντάς στο δρόμο. Ακόμα και οι ηλικιωμένοι ψάχνουν συγγενείς και κουράγια για να ταξιδέψουν στα ξένα.

Μόλις προβάλλει ο χειμώνας θα φανεί τα ζόρια στο νησί της άγονης, που έχει χορτάζει υποσχέσεις, αλλά με τη πρώτη φουρτούνα θα πνιγεί στη θάλασσα...
Manolis Dimellas

Στη φώτο ο δήμαρχος Μιχάλης Χανιώτης μαζεύει χαρτιά, κομματια της τοπικής ιστορίας πριν εξαφανιστούν για πάντα...Ψιλά γράμματα για τον Θεοχάρη και την παρέα του...

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...