Κάρπαθος: Αντιδράσεις για εκδήλωση για τον Αγιο Νικόλαο στο Νεκροταφείο Πηγαδιών

Με έναν τρόπο που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις θέλησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρπάθου, Γιώργος Χατζηκουτσός, με τη συμμετοχή τριών εθελοντών, να τιμήσει χθες, Κυριακή, τη γιορτή του Προστάτη των Ναυτικών και Πολιούχου των Πηγαδιών Αγίου Νικολάου.

Στο κοιμητήριο των Πηγαδίων και συνδυάζοντας ηχητικά και φωτιστικά εφέ «σκόρπισε» μουσικές μελωδίες που ακούστηκαν σε όλη σχεδόν την περιοχή.

Η επιλογή του χώρου θεωρήθηκε άστοχη και βέβηλη διότι -συν τοις άλλοις- τα φωτιστικά εφέ στρέφονταν πάνω στα μνήματα, προκαλώντας περίεργα συναισθήματα σε όσους παρακολουθούσαν το πρόγραμμα.

Ο κ. Χατζηκουτσός στην προσωπική του σελίδα στο facebook δηλώνει πως δεν ήταν «αυτή η πρόθεση στη σκέψη του», και εκτιμά πως δε «βεβηλώθηκαν μνήματα και νεκροί».

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καρπάθου προσθέτει ακόμη πως «γιόρταζε ο πολιούχος της πόλης. Περίοδος πανδημίας και κλεισούρας. Θέλησα να φωταγωγήσω την εκκλησία και με συνοδεία μουσικής {Βαγγέλης Παπαθανασίου – Jean Michell Jarre – Daloop & friends} και να δοθεί μια παράσταση παρόμοιες με αυτές του θεάτρου ΗΧΟΣ & ΦΩΣ. Ορατή σε όλη την πόλη και στο διαδίκτυο η δε τοποθέτηση του εξοπλισμού στον χώρο έγινε με τον δέοντα σεβασμό του χώρου και δεν βεβηλώθηκαν ούτε μνήματα ούτε και οι νεκροί. Προσωπικά έχοντας χάσει δικούς μου ανθρώπους αγαπημένους κάποιοι βρίσκονται στον χώρο αυτό γνωρίζω τα περί απόδοσης σεβασμού και τιμών».

Τέλος, υπογραμμίζει πως «δεν έγινε κανένας συνωστισμός και δεν παραβιάσθηκε κανένα πρωτόκολλο ασφαλείας», και ότι αυτή η ενέργεια ήταν προσωπική απόφαση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Να κατεδαφιστεί ΤΩΡΑ η αυθαίρετη κατασκευή στην Γλύστρα...
To κείμενο που ακολουθεί, εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν την Σύμη στην Επανάσταση του 1821...
Μέσα σε βαθιά οδύνη η οικογένεια, οι φίλοι και οι κάτοικοι του Παραδεισίου είπαν το "τελευταίο...
Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου - Ρόδος, 15/7/2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η περιφερειακή...