Κάρπαθος, αναζητούνται νέοι υποψήφιοι; μήπως οι παλιοί έχουν το μέλι; Toυ Μανώλη Δημελλά

Μπορεί να φαίνεται βουβή και ήσυχη, όμως η προεκλογική περίοδος στη Κάρπαθο έχει ξεκινήσει να χορεύει για τα καλά. Μάλιστα όπως φαίνεται, βγαίνει πολύ δυνατά η ομάδα του κ. Ηλία Λάμπρου, που δίχως να προβάλλεται, στηρίζεται από την φιλελεύθερη παράταξη της ΝΔ. Τρείς από την ομάδα του νυν δημάρχου κ. Χανιώτη, η κα Μ. Χριστοδούλου, ο Γ. Νισύριος και ο κ. Μανώλης Σαϊτης, προχώρησαν ήδη σε συνεργασία με τον κ. Λάμπρο, ενώ φήμες από το νησί, θέλουν να τους ακολουθούν ακόμη ένα ίσως δύο γνωστά πρόσωπα, που εμπλέκονται με δημοτικά θέματα της Καρπάθου και να προκαλούν αναστάτωση, στους πιθανούς αντίπαλους μνηστήρες.

 Οι πληροφορίες θέλουν ακόμη και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, να συμμετέχουν στις μυστικές συζητήσεις και να στηρίζουν τη παράταξη που σχηματίζεται με επικεφαλή  τον κ. Λάμπρο. Πράγμα που φανερώνει το κόψιμο για έναν ακόμη μπλέ δήμο! Μα την αλήθεια, μονάχα όπου μας βολεύει, είναι άχρωμες και ακομμάτιστες είναι αυτές οι εκλογές!

Στους αντίπαλους, κάποιο ενδιαφέρον, όμως με εξαιρετικά χαμηλή κινητικότητα, παρουσιάζουν οι πολυκομματικοί "ενεργοί πολίτες" της Καρπάθου, που προς το παρόν παραμένουν μονάχα σε αεράτες ζυμώσεις, ενώ ακόμη και ο κος Γιάννης Μηνατσής, που τελικά δεν τα βρήκε με το κ. Λάμπρο, αυτές τις μέρες συζητά μαζί τους, για την πιθανότητα  κοινής καθόδου στις εκλογές. Και εδώ παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι κινήσεις του κ. Μαστρομηνά, που απομένει μονάχος και πρέπει να επιλέξει συνεργασία σε περίπτωση που θελήσει να κατέβει και να διεκδικήσει ψήφο στις εκλογές.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει στις 20 του τρέχοντος μηνός, για να πάρει αποφάσεις, κύκλοι θέλουν να μην στηριχθεί, ούτε ο Μιχάλης Χανιώτης, ούτε και ο Ηλίας Λάμπρος. Η έλλειψη όμως των νέων, άφθαρτων προσώπων, γεννά και την ανησυχία, αφού είναι αδύνατον ο τόσο ανερχόμενος ΣΥΡΙΖΑ, να μην πάρει κάποια ξεκάθαρη θέση, για τα δημοτικά ζητήματα της Καρπάθου.

Είναι ίσως από τα πιο οξύμμορα φαινόμενα της εποχής μας, ενώ τα παραδοσιακά κεντρώα και φιλελεύθερα κόμματα και οι πολιτικές τους να καταποντίζονται, πάντα σύμφωνα  με τις μηνιαίες δημοσκοπήσεις, και να φαίνεται πια καθαρά, η ανάγκη για άλλες περισσότερο ριζοσπαστικές γραμμές και πολιτικές πλεύσεις, στην Κάρπαθο η φανερή απουσία φρέσκων προσώπων, που θα διεκδικήσουν θέσεις, αλλά θα σηκώσουν τα μανίκια για πραγματική δουλειά, τελικά προκρίνει και προωθεί όλους τους παλιούς, δηλαδή εκείνους που έχουν γνώση από δημοτικά θέματα αλλά όπως δείχνει η μέχρι σήμερα πρακτική τους, σίγουρα θα προτιμήσουν τη λογική του εφικτού για να βολευτούμε, από τη διαρκή πάλη για το επιθυμητό.

Ο σημερινός δήμαρχος Μιχάλης Χανιώτη ήταν ο πρώτος που ξεκαθάρισε την απόφαση του να διεκδικήσει ακόμη μια φορά, την τελευταία όπως ο ίδιος συχνά επαναλαμβάνει, το Δήμο.

Κεντρώος και με σαφή αριστερή κατεύθυνση , είχε ανέκαθεν φανερή προτίμηση στα αυτοδιοικητικά ζητήματα. Παρόλες τις γκρίνιες και τις διαφωνίες, η πορεία του σύμφωνα με τους οικονομικούς απολογισμούς, δείχνει να είναι παραπάνω από ικανοποιητική, αφού και ξεχρέωσε τον Δήμο και προχωρά έστω και με αργά βήματα, τα μεγάλα ανοιχτά θέματα της Καρπάθου, όπως το φράγμα και ο βιολογικός στο λιμάνι των Πηγαδίων.  Μάλιστα στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο, έγινε και αναπροσαρμογή 900.000 ευρώ προς τα πάνω, με άμεσο αποτέλεσμα την εκτέλεση αναγκαίων έργων σε όλα τα χωριά του νησιού.

Οι αντίπαλοι του καταλογίζουν αργοπορίες και καθυστερήσεις σε μια σειρά από ανοιχτά ζητήματα, ενώ ο ίδιος είτε από έλλειψη συνεργατών, είτε από έλλειψη χρόνου, δεν προβάλλει όσο θα ήθελε το έργο της ομάδας του, και αυτό χρεώνεται στα πάγια αρνητικά της παράταξης του. Όπως ο ίδιος επαναλαμβάνει, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για νέα πρόσωπα στο επιτελείο του Δήμου. Πράγμα όμως που μέχρι τώρα δεν φαίνεται να προχωρά.

Τόσο ο κος Χανιώτης όσο και ο κος Λάμπρος  έχουν τη "μαγιά" και τις οικογένειες, έτσι γεμίζουν με ψηφαλάκια τις κάλπες.

Στις προηγούμενες εκλογές οι τέσσερις παρατάξεις που ψηφίστηκαν, στήριξαν τη πολυφωνία και άφησαν ένα παράθυρο ελπίδας, για νέα πρόσωπα. Απομένει να δούμε αν αυτό το παράθυρο θα σφραγιστεί με σιλικόνη σε ετούτες τις εκλογές.

Αυτό που θα έχουμε ανάγκη είναι από ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και φανερά προγράμματα. Όμως πάνω από όλα αναζητάμε την απαραίτητη, την αναγκαία και προαπαιτούμενη αγωνιστική διάθεση στην άγονη γραμμή. Και όχι από χαμόγελα, μικροβολέματα και οικογενειακές δεσμεύσεις, που έχουν χορτάσει τα τελευταία χρόνια τους πολίτες-ψηφοφόρους της Καρπάθου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...