Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας ,100+100 ημέρες κυβέρνησης ΝΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας ,100+100 ημέρες κυβέρνησης ΝΔ.

-Στις 16 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση έκλεισε 100 μέρες που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας κι η πορεία αυτή μόνο ανοδική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Μέσα σε 100 μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποίει το μεγαλύτερο μέρος των προεκλογικών τους δεσμεύσεων, δίνοντας έτσι μια εικόνα ετοιμότητας καθώς και πίστης στους στόχους του. Είναι σημαντικό πως σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα η οικονομία έχει δείξει ανοδικές τάσεις και έχουν σημειωθεί βήματα προόδου, αφού ο Πρωθυπουργός προχώρησε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%, στη χορήγηση 66.000 συντάξεων χηρείας, οι οποίες είχαν παραμεληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση , στην επιστροφή οφειλών του ΕΦΚΑ περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ επιτέλους ξεμπλόκαραν μεγάλα επενδυτικά σχέδια όπως αυτά του Ελληνικού, του Πειραιά και της Χαλκιδικής. Επιπλέον δόθηκε τέλος στις ουρές στον ΕΟΠΠΥ για τα φάρμακα των καρκινοπαθών. Σημαντική στιγμή για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και για την ελληνική ιστορία, που δε θα έπρεπε να παραλείψω σε καμία περίπτωση , είναι ο δανεισμός εντόκων γραμματειών με αρνητικό επιτόκιο, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Άλλο ένα σημαντικό μέτρο στο οποίο προχώρησε η Κυβέρνηση ήταν η κατάργηση του ασύλου ανομίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια , μέτρο το οποίο δίνει ανάσα στην παιδεία καθώς πλέον η Δημοκρατία και η Ελευθερία θα επικρατούν στις Ελληνικές Σχολές και στα αμφιθέατρα. Στο φλέγον ζήτημα της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη , δρομολογήθηκε η πρόσληψη 1.500 αστυνομικών ενώ προχώρησαν εκκενώσεις από την Ελληνική Αστυνομία σε κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη.

                Συνεχίζουμε πλέον για τις επόμενες 100 μέρες στις οποίες , θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της πατρίδας. Μια από αυτές είναι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, με την κυβέρνηση να θέλει όχι μόνο όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας να ψηφίζουν , ισότιμα ως Έλληνες πολίτες. Στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού, οι διαδικασίες για χορήγηση ασύλου θα γίνουν πιο αυστηρές ενώ η χώρα πλέον θα «θωρακίσει» τα σύνορα της ενώ τα νησιά του Αιγαίου θα αποσυμφορηθούν . Σε μια εποχή που όλοι , δικαιολογημένα, έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στην κλιματική αλλαγή, η Κυβέρνηση δείχνει να αντιλαμβάνεται τα σύγχρονα προβλήματα και συμμετέχει στη «Συμμαχία Υπουργών Οικονομικων για κλιματικές δράσεις»  για την προώθηση δράσεων .

                Σε τοπικό επίπεδο δρομολογείται η σφαιρική αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα υγείας του Νοσοκομείου Ρόδου και των λοιπών νοσοκομείων και κέντρων υγείας του νομού. Οργανώνεται με στρατηγική η ανάπτυξη και η διεύρυνση του τουριστικού μας προϊόντος. Βελτιώνονται τα δρομολόγια των πλοίων της βασικής γραμμής, επέκταση της θερινής περιόδου  και επιπλέον κίνητρα για τις άγονες γραμμές.    

Με αυτόν τον τρόπο κοιτάμε το μέλλον. Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας και έχοντας όραμα για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα ισχυρή οικονομικά, που θα σέβεται τους πολίτες της και θα εκπέμπει ασφάλεια, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Προχωράμε λοιπόν με πίστη και εργατικότητα, στην υλοποίηση των επόμενων στόχων μας, για τις 100 μέρες που ακολουθούν.

Ο Βουλευτής Δωδ/σου

Ιωάννης Κ. Παππάς

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...