Κάλεσμα δημάρχων για συμβολική διαμαρτυρία στην Ακρόπολη για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Κάλεσμα δημάρχων για συμβολική διαμαρτυρία στην Ακρόπολη για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα
  Ο Δήμος Νισυρίων συγχαίρει τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη για το κάλεσμα του  στους δημάρχους για συμβολική διαμαρτυρία στην Ακρόπολη υπό το φως των κεριών για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα που θα γίνει την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ..  Η επιστροφή των των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου στην πατρίδα τους, είναι  αίτημα της Ελλάδας μας από την εποχή της ανεξαρτησίας της και έχει υιοθετηθεί από όλο τον πολιτισμένο κόσμο.
Ο Δήμος Νισυρίων θα είναι εκεί, παρών, για να ενώσουμε όλοι μαζί, ολόκληρη η τοπική αυτοδιοίκηση της Ελλάδας, τις φωνές μας για την δικαίωση του αιτήματος μας που θα αποκαταστήσει την πολιτιστική και ηθική αδικία που δημιούργησε η εξορία των γλυπτών του Παρθενώνα.  
Ο Δήμος Νισυρίων, ένας από τους αρχαιότερους Δήμους της Ελλάδας (Ομήρου Ιλιάδα Β’ 676), δηλώνει ότι συντάσσεται με την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για τη δημιουργία Αμφικτυονίας Αρχαίων Δήμων της χώρας, με έδρα τον Μαραθώνα, που στόχο θα έχει την προστασία και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Χριστοφής Ι. Κορωναίος
Δήμαρχος Νισυρίων

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...