Ιωάννης Παππάς: Δίνεται λύση στην μετακίνηση πλήθους εργαζομένων από την Κάλυμνο

Έπειτα από επικοινωνία με τους φορείς πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, τους εκπροσώπους των εμπορικών σωματείων και των σωματείων των εργαζομένων του νησιού, και σε συνεργασία με τον Λιμενάρχη Καλύμνου, Πλωτάρχη Λ.Σ Θεόφιλο Τσαγκάρη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, ενημέρωσε μέσω επιστολής τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη καθώς και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, για τα ζητήματα που προκύπτουν ως προς τη μετακίνηση των Καλύμνιων που απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες ή σε άλλες εργασίες στην Κω και στα υπόλοιπα νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς, για τα γενικευμένα προβλήματα που προκύπτουν, σε ότι αφορά την μετακίνηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των μελισσοκόμων, των ναυτικών καθώς και άλλων εργαζομένων και επισκεπτών από την Κάλυμνο, εν όψει και του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου, αφού το νησί βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις.

Άμεσα, σε συντονισμό και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, υπήρξε η απαραίτητη μέριμνα και η Πολιτική Προστασία εξέδωσε νέους κανονισμούς για το νησί της Καλύμνου, στους οποίους προβλέπεται η μετακίνηση των κατοίκων της Καλύμνου που εργάζονται στην Κω καθώς και των κατοίκων με ανειλημμένες εργασιακές και άλλες υποχρεώσεις σε άλλα νησιά και περιοχές. Και στις δύο περιπτώσεις η μετακίνηση θα γίνεται με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών και την υποβολή σε RAPID TEST.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...