Ιδρύθηκε Φιλοζωική Ένωση στην Κάρπαθο! Εκλογές στις 7 Αυγούστου, γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

 

Μπορεί ετούτη η άνοιξη να έφερε αναποδιές και να άφησε πληγές στο ανθρώπινο είδος όμως για την Κάρπαθο και τους τετράποδους κατοίκους της θα μείνει στην ιστορία.

Πριν από περίπου δυο μήνες, ήταν Μάιος του 2020, ξεκίνησε μια φιλόδοξη προσπάθεια για τη φροντίδα των ζώων της Καρπάθου! Ιδρύθηκε λοιπόν η Ένωση Φίλων Ζώων της Καρπάθου και μάλιστα την Παρασκευή 7 Αυγούστου από τις 9.30 έως και 14.00 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι για υποψηφιότητα μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο στα κινητά: 6972144213 και 6981849523 ή ακόμη και με ηλεκτρονικό μήνυμα στο email της ένωσης animalfriendsofkarpathos@gmail.com

Να σημειώσουμε ότι η υποβολή υποψηφιότητας για το Δ.Σ. της Ένωσης Φίλων Ζώων Καρπάθου λήγουν στις 31 Ιουλίου 2020.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία της Ένωσης, στο Επαρχείο Καρπάθου και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Από τον Μάιο και τις ανοιχτές συζητήσεις φτάσαμε στον Ιούνη και η Ένωση Φίλων Ζώων της Καρπάθου πήρε σάρκα και οστά, ζωντάνεψε και αυτόματα απέκτησε θέση και ρόλο στην τοπική κοινωνία.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η Έπαρχος της Καρπάθου κα Καλλιόπη Νικολαΐδου είδε τη δυναμική και την ουσία του στόχου και παραχώρησε χώρο στο Επαρχείο του νησιού ως έδρα της Ένωσης όντας και η ίδια φιλόζωη!

Πολλοί ήταν εκείνοι που στάθηκαν αφιλοκερδώς στο πλάι ετούτης της όμορφης ομάδας. Η δικηγόρος Αθηνά Πάχου, ο λογιστής Γιάννης Παπουτσάκης, το διαφημιστικό γραφείο του Μανώλη Μαλόφτη! Μια παρέα από Καρπάθιους φιλόζωους πήραν πάνω τους τα αδέσποτα της Καρπάθου κι αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα, να αλλάξουν νοοτροπίες, να σπάσουν στερεότυπα στην εποχή των μεγάλων παγκόσμιων αλλαγών.

Σήμερα, που το θέμα περιβάλλον χτυπά καμπανάκι σε ολάκερη τη γη! Σήμερα, που η φιλοζωία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ανθρώπινης εξέλιξης! Η Κάρπαθος καταφέρνει να υψώσει τη φωνή και κυρίως να κάνει πράξη και να ανοίξει την αγκαλιά της. Δεν είναι τυχαίο ότι η Φιλοζωική Ένωση αμέσως αγκαλιάστηκε και αφομοιώθηκε από την τοπική κοινωνία.

Οι Καρπάθιοι σήμερα γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποιοι που νοιάζονται και με ένα τηλέφωνο θα τρέξουν για να φροντίσουν τα αδέσποτα του νησιού. Θα τα φιλοξενήσουν, θα φροντίσουν για την κτηνιατρική φροντίδα τους και θα ψάξουν για την υιοθεσία τους, τηρώντας κάθε νομικό αλλά και ηθικό κανόνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις ημέρες των ζυμώσεων μέχρι σήμερα τουλάχιστον είκοσι ζώα, γάτες και σκυλιά, μαζεύτηκαν από τους δρόμους της Καρπάθου. Φιλοξενήθηκαν, εμβολιάστηκαν, στειρώθηκαν και βρήκαν το παντοτινό τους σπίτι!

Ίσως η πιο σκληρή περίπτωση εγκατάλειψης ήταν τα τέσσερα κουτάβια που βρέθηκαν κλεισμένα ερμητικά σε πλαστική σακούλα και πεταμένα μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών. Και τα τέσσερα είναι ζωντανά κι έμαθαν στην ανθρώπινη αγάπη! 

Η Φιλοζωική Ένωση Ζώων της Καρπάθου είναι γεγονός και για την Κάρπαθο αποτελεί έναν, ολάνοιχτο πια, δρόμο ελπίδας για τις τετράποδες αδέσποτες ψυχές.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...