Ιδρύεται Δημόσια Εταιρεία Υδρογονανθράκων

Την επιτάχυνση των διαδικασιών εξόρυξης των ελληνικών υδρογονανθράκων προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνοντας μάλιστα και τη δημιουργία Δημόσιας Εταιρείας Υδρονονανθράκων που θα ασχοληθεί με το θέμα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό τον κ. Σαμαρά, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τόνισε πως η επίσπευση των διαδικασιών εξόρυξης αποτελούν «μεγάλο, συγκριτικό και γεωπολιτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα», επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα των Ελλήνων επιστημόνων που ασχολούνται με το θέμα, κάτι που αποτελεί, όπως είπε, «προυπόθεση για την επιτυχή εκμετάλλευση των φυσικών κοιτασμάτων της χώρας που μπορούν να δημιουργήσουν πλούτο».

Για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη, το ελληνικό πρόγραμμα να ενταχθεί στα νέα ευρωπαϊκά δίκτυα, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της ενεργειακής αυτονομίας. Ο κ. Σαμαράς μίλησε για στρατηγικές συμμαχίες με διεθνείς εταιρείες ερευνών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και νοτίου της Κρήτης. Μάλιστα, όπως είπε, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαγωνισμοί για τις έρευνες σε Ιωάννινα, Κατάκωλο και Πατραϊκό.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών και για άλλες περιοχές αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των παικτών του εξωτερικού στη χώρα μας».

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και συνομίλησε με τους υπαλλήλους. Το συγκεκριμένο έργο προωθείται από δυο ολιγάριθμες ομάδες ελλήνων επιστημόνων. Η πρώτη αποτελείται από στελέχη της Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολλιτικής του ΥΠΕΚΑ και η δεύτερη από στελέχη της Πανεπιστημιακής κοινότητας και της Δημόσιας Διοίκησης που κάνουν τις αξιολογήσεις για τα πεδία υδρογονανθράκων.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι κ. Λιβιεράτος, Παπαγεωργίου και Καλαφάτης, ενώ τον πρωθυπουργό ενημέρωσαν εκπρόσωποι της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου. newpost.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...