Ιάκωβος Γρύλλης:Συνεχίζουμε με όραμα …. για ένα ΤΕΕ δυναμικό, παρεμβατικό, ενωτικό, ακηδεμόνευτο

Η εκ νέου εκλογή στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου αποτελεί για μένα μία ιδιαίτερα τιμητική επιλογή εκ μέρους των συναδέλφων. Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου σε όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν στις εκλογές του Νοέμβρη καθώς και σε όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους κατά τη διαδικασία συγκρότησης των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.
Οι ευθύνες που έχουμε ως νέα διοίκηση απέναντι στους συναδέλφους, ειδικά αυτήν την περίοδο, είναι μεγάλες . Αποτελεί χρέος μας να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες τους.
Βρισκόμαστε σε μια χρονική συγκυρία που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές των τελευταίων ετών έχουν φέρει τον κλάδο των μηχανικών σε δεινή θέση. Η συνεχιζόμενη ύφεση, οι αντιαναπτυξιακές επιλογές, η αύξηση των φόρων και τα χαράτσια, η αύξηση της γραφειοκρατίας, η μείωση των ασφαλιστικών παροχών έχουν οδηγήσει πολλούς συναδέλφους σε δυσχερή θέση.
Η πολιτεία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φορέα μας ως συνεργάτη και «τεχνικό σύμβουλο» αλλά αντίθετα επιχειρεί τον οικονομικό στραγγαλισμό και την απαξίωση μας , καταργώντας με νομοθετική ρύθμιση την κύρια πηγή εσόδων μας, που σημειωτέον δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του  δημοσίου .
Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω και συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκινήσαμε την τελευταία θητεία,  για την συνέχεια επιβάλλεται :
 - να δράσουμε συλλογικά, παραμερίζοντας ενδεχόμενες προσωπικές πικρίες, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και στην αντιμετώπιση τους δεν περισσεύει κανείς.
-  να αναπτύξουμε δράσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας, για την βελτίωση των όρων άσκησης του επαγγέλματος μας, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην εργασία.
- να προχωρήσουμε σε δράσεις που θα αναπτύσσουν την αλληλεγγύη και την ενδυνάμωση των μεταξύ μας σχέσεων γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος η οικονομική κρίση να εξελιχθεί σε κάτι χειρότερο, την απώλεια της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας μας.
Συνεχίζουμε με όραμα ….  για ένα ΤΕΕ δυναμικό, παρεμβατικό, ενωτικό, ακηδεμόνευτο.

Ιάκωβος  Γρύλλης,
Πρόεδρος ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...