Θρήνος στην Κάλυμνο για τον μηχανικό που έχασε τη ζωή του στο πλοίο «Φανερωμένη»

Το πλοίο έπιασε φωτιά εν πλω στην Αραβική θάλασσα – Έχασε τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις ο Β’ μηχανικός Πανορμίτης Μούγκρος με καταγωγή από την Κάλυμνο – Σοβαρά τραυματίας και ο 26χρονος Γ’ μηχανικός

Θρήνος στην Κάλυμνο από την απώλεια του Πανορμίτη Μούγκρου, του Β΄ μηχανικού του φορτηγού πλοίου «Φανερωμένη».

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αγαπημένος τους, Πανορμίτης Μούγκρος έφυγε ξαφνικά από κοντά τους, όταν το φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη» στο οποίο εργαζόταν, έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 55χρονος μηχανικός, ενώ ένας άλλος 26χρονος νέος τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το φορτηγό πλοίο έπιασε φωτιά περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), ενώ έπλεε στην Αραβική θάλασσα με προορισμό την Νότιο Αφρική.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έλαβε γνώση σχεδόν αμέσως για το περιστατικό, αφού το φορτηγό πλοίο ανήκει σε ελληνική εταιρία και έχει ελληνική σημαία με 18μελές πλήρωμα εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς ο Β’ μηχανικός του πλοίου έπεσε νεκρός από τις αναθυμιάσεις, ενώ ο 26χρονος Γ’ μηχανικός τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο μηχανοστάσιο.

Ο άτυχος Πανορμίτης Μούγκρος, μόνιμος κάτοικος της Καλύμνου, έφυγε για το ταξίδι με το φορτηγό πλοίο στις 15 Ιουνίου και θα επέστρεφε σε περίπου επτά μήνες στον αγαπημένο του τόπο.

Αξίζει να σημεωθεί πως ο 55χρονος προέρχεται από ναυτική οικογένεια, καθώς εκτός από τον ίδιο που ήταν μηχανικός σε πλοία, ο ένας αδερφός του είναι συνταξιούχος ναυτικός, ενώ ο άλλος είναι σε ταξίδι στην θάλασσα.

Σύμφωνα με της πληροφορίες του protothema.gr, είναι ανύπαντρος και τα τηλέφωνα επικοινωνίας που είχε αφήσει ήταν των δύο αδελφών του και της αδελφής του, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί στον αγαπημένο τους αδερφό.

H ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΥΕΝ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Φ/Γ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ”  Ν.  Πειραιά 11613, σήμερα περί τις 04:00 ώρα Ελλάδας, ενώ έπλεε στην Αραβική θάλασσα, κενό φορτίου, έχοντας αποπλεύσει από λιμένα Fujeirah Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με προορισμό το Port Elizabeth Νότιας Αφρικής, με δεκαοκτώ (18) μέλη πληρώματος εκ των οποίων πέντε ελληνικής υπηκοότητας.

Από την πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε στο χώρο του μηχανοστασίου από άγνωστη αιτία, επήλθε ο θάνατος του 55χρονου ημεδαπού Β’ Μηχανικού, ενώ τραυματίστηκε ο 26χρονος ημεδαπός Γ’ Μηχανικός, στον οποίο έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες και βρίσκεται εκτός κινδύνου, κατά δήλωση του Πλοιάρχου.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από τα μέλη του πληρώματος, ενώ το πλοίο παραμένει μέχρι στιγμής ακυβέρνητο στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

To Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με  τον Πλοίαρχο του “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ”, ώστε να ενημερώνεται για τις εξελίξεις αναφορικά με την υγεία του τραυματία, των υπόλοιπων μελών του πληρώματος και την κατάσταση του πλοίου, ενώ το  Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του  Mumbai (RCC MUMBAI), το οποίο έχει αναλάβει τη διαχείριση του περιστατικού,  έχει ενημερώσει τρία πλοία που βρίσκονται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για παροχή συνδρομής.

Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά.

ΠΗΓΗ: proto thema.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...