Θετική η γνωμοδότηση του ΣΑΣ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρόδου – Καρπάθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα:   «Θετική η γνωμοδότηση του ΣΑΣ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρόδου – Καρπάθου»  

Πράσινο φως έδωσε στο πάγιο αίτημα της Δημοτικής  Αρχής Καρπάθου το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών  Συγκοινωνιών  (Σ. Α. Σ.) με την αρ. 3/2015 γνωμοδότηση του, σύμφωνα με την οποία προτάθηκε-πέραν των υφιστάμενων δρομολογίων-και η εκτέλεση ενός δρομολογίου κάθε εβδομάδα, όλο τον χρόνο, από Ρόδο για Κάρπαθο  με πλοίο που αναχωρεί  από τον Πειραιά.
 
 Στο υπόμνημα-αίτηση που κατέθεσε ο  Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. (29/05)  μεταφέροντας το πολύχρονο αίτημα  κατοίκων και φορέων του νησιού, υπογράμμισε  την σημαντικότητα του εν λόγω δρομολογίου:  «Εμμένουμε στην πρόταση της επέκτασης δρομολογίου από Ρόδο προς Κάρπαθο με πλοίο προερχόμενο από Πειραιά… Το δρομολόγιο αυτό, ως επέκταση των δρομολογίων Πειραιά – Δωδεκάνησα, μας προσφέρει νέες συνδέσεις με τις Κυκλάδες (Σύρος, έδρα της Περιφέρειας) καθώς και με την Λέρο, Πάτμο και Κω...»
Η γνωμοδότηση  του Σ.Α.Σ.  αναμφισβήτητα αποτελεί  μία  θετική εξέλιξη «αλλά έχουμε ακόμη  δρόμο μέχρι την πραγματοποίηση του δρομολογίου.» δηλώνει ο Δήμαρχος Καρπάθου. «Το ΣΑΣ είναι συμβουλευτικό όργανο και η τελική έκβαση του αιτήματος θα κριθεί από την   απόφαση του   Υπουργού  Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, ο  οποίος πιστεύω ότι  δεν έχει καμία αντίρρηση.»

         ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ο Δήμαρχος Καρπάθου εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου  κ. Γιάννη Μηνατσή, τον   Βουλευτή της ΝΔ κ. Μάνο Κόνσολα  για τη συμβολή  τους   και ιδιαίτερα  στον Βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Δημήτρη Γάκη  για την υποστήριξη  του  στο αίτημα  και την  παρουσία του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών .             
   
                                                     Από το Γραφείο Τύπου  του Δήμου  Καρπάθου
 
                                                          

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...