Θερμή υποδοχή στο Δημήτρη Κρεμαστινού χθες στη Λέρο

Δελτίο τύπου 15/1/2015-Μέρες του ’81 θύμιζε η συγκέντρωση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που έγινε χτες στη Λέρο, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε εκεί ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο κ. Κρεμαστινός που σήμερα το βράδυ επιστρέφει στη Ρόδο, μετά από σύντομη στάση και στα νησιά Νίσυρο, Τήλο και Χάλκη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποδοχή που του επεφύλαξαν στη Λέρο, ειδικά οι αλιείς, οι οποίοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την επίλυση του θέματος που αφορούσε το ψάρεμα με βιντζότρατες.

Σημειώνεται ότι επί πέντε χρόνια οι ψαράδες των νησιών μας δεν είχαν το δικαίωμα να ψαρεύουν με βιντζότρατες, κατόπιν οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ αντιθέτως οι Τούρκοι αλιείς συνέχιζαν όλο αυτό το διάστημα τη δραστηριότητά τους χωρίς προβλήματα, αφού η εξαίρεση δεν αφορούσε την Τουρκία επειδή δεν ανήκει στην Ε.Ε..

Μετά από συνεχή προσπάθεια και παρεμβάσεις στην Ε.Ε. τόσο του Υπουργού Εξωτερικών και Προέδρου  του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, όσο και του Βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού όλα αυτά τα χρόνια, η εξαίρεση καταργήθηκε και πλέον όσοι ψαράδες δεν απέσυραν τα σκάφη τους για να αποζημιωθούν, μπορούν να συνεχίσουν την αλιεία στα νησιά μας.
Οι ψαράδες της Λέρου ευχαρίστησαν τον κ. Κρεμαστινό για τη στήριξή του, καθώς, όπως του είπαν,  θα σταματήσουν να αγωνιούν για την επιβίωσή τους.

Κατά τη συζήτηση που είχε μαζί τους, ο κ. καθηγητής, αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά και στο νόημα των εκλογών και τόνισε με έμφαση ότι το ΠΑΣΟΚ, είναι η καθοριστική δύναμη για να μπορέσει η χώρα να αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση.

«Είναι η μόνη αξιόπιστη λύση» είπε χαρακτηριστικά και απηύθυνε έκκληση ειδικά στους αναποφάσιστους που προσανατολίζονται να στηρίξουν μικρά κόμματα, να το σκεφτούν σοβαρά, αφού μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, να συμβάλει στη σταθερότητα της χώρας. «Όπως έπραξε και στις προηγούμενες εκλογές θα πράξει και τώρα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κρεμαστινός, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου χαρακτήρισε λάθος κίνηση από πάσης πλευράς τη δημιουργία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών από τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Προσπάθησα με κάθε τρόπο να αποτρέψω αυτή την κίνηση γιατί το θεωρούσα καθήκον μου. Και το θεωρούσα καθήκον μου γιατί πιστεύω ότι καταρχήν είναι λάθος κίνηση από πάσης πλευράς. Και ξέροντας και γνωρίζοντας τις απόψεις του Ανδρέα Παπανδρέου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ και γενικά των δημοκρατικών δομημένων κομμάτων, ήξερα τι θα κάνω ακριβώς», είπε ο κ. Κρεμαστινός.

Και πρόσθεσε: «Διότι θα σας θυμίσω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έφερε στην Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ, όπως το οργάνωσε, το πρότυπο ενός κόμματος που παλιά δεν υπήρχε. Υπήρχαν οι κομματάρχες, οι αρχηγοί, οι μικροί αρχηγοί, οι μεγάλοι αρχηγοί αλλά δεν υπήρχε δημοκρατικά δομημένο κόμμα. Κι όπως γνωρίζετε αμέσως μετά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οργάνωσε τη ΝΔ με διαφορετικό, αλλά ανάλογο τρόπο. Ήταν, δηλαδή, και είναι ένα βήμα για την πολιτική εξέλιξη των πραγμάτων στη χώρα. Και ξέροντας τις απόψεις του Ανδρέα Παπανδρέου έπρεπε να λειτουργήσω με αυτόν τον τρόπο».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Θα έπρεπε αν μη τι άλλο, οι διενέξεις και οι διαφορές πρώτα να αναφύονται στα όργανα του κόμματος, στην κοινοβουλευτική ομάδα και όταν υπήρχαν ασυμβίβαστα τότε θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί οτιδήποτε. Αλλά, αν όμως δεν έχει γίνει αυτή η διαδικασία τότε θα έλεγα ότι είμαστε εκτός γραμμής, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Ανδρέα Παπανδρέου».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...