"Θερίζει" η μαύρη εργασία στην Κάλυμνο

Στο στόχαστρο του υπουργείου Εργασίας μπήκε και η Κάλυμνος. Κλιμάκιο ελεγκτών του ΙΚΑ μετέβη στο νησί μετά από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, πραγματοποιώντας μια κινηματογραφική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον ALPHA, οι ελεγκτές πήγαν με αεροπλάνο στην Κω, εκεί μυστικά συνάντησαν τον αστυνομικό διευθυντή του νησιού, ενοικίασαν αυτοκίνητο και πήραν αστυνομικούς από το νησί για να τους συνοδεύσουν. Στη συνέχεια, μετέβησαν στην Κάλυμνο με πλοίο χωρίς να το γνωρίζει κανείς και φτάνοντας -πριν καν καταλύσουν σε ξενοδοχείο-ξεκίνησαν στις 11 το βράδυ τους ελέγχους.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που κράτησαν μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα, έλεγξαν δέκα επιχειρήσεις, βρίσκοντας σε όλες ασφαλιστικές παραβάσεις, καθώς οι μισοί από τους εργαζόμενους ήταν ανασφάλιστοι.

Την ίδια στιγμή αύριο ο Γιάννης Βρούτσης θα ανακοινώσει το νέο τρόπο υπολογισμό των προστίμων για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία γίνονται πιο αυστηρά και θα βεβαιώνονται επιτοπίως. enikos.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Όταν η θεά Τύχη σε φέρνει να συναντάς την Πανσέληνο του Αυγούστου αποχαιρετώντας μας   από τον...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...