Θεατρικό έργο: «Φως στην ψυχή»

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

«Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»

Πατρ. Αθηναγόρα 28 – Τ.Θ. 328 – 85100 ΡΟΔΟΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

«Φως στην ψυχή»

ένα συγκλονιστικό θεατρικό έργο

 

Με την παρουσίαση του ξεχωριστού θεατρικού έργου «Φως στην ψυχή» του Στέλιου Βιασκαδουράκη, που εντυπωσίασε όταν παρουσιάστηκε στη Ρόδο αλλά και στα νησιά (Λέσβο και Κω), τη χρονιά που πέρασε, ξεκινά τον θεατρικό της δρόμο, την καινούργια χρονιά, η θεατρική ομάδα των Κρητών της Ρόδου.

Ύστερα από παράκληση πολλών θεατών που δεν κατάφεραν να δουν το έργο στην πρώτη του παρουσίαση η θεατρική ομάδα επαναλαμβάνει την ξεχωριστή αυτή παράσταση.

Οι συντελεστές της πρώτης, μετά την πανδημία, παραγωγής της θεατρικής ομάδας στηριζόμενοι στο ξεχωριστό κείμενο του Στέλιου Βισκαδουράκη, «μοιράζουν» απλόχερα συναισθήματα. Αυτά που οι ήρωες του έργου, ενσαρκώνοντας τους δύσκολους ρόλους που έχουν επωμιστεί, καταφέρνουν να ζωντανέψουν και να χαρίσουν στον θεατή.

Το θεατρικό έργο «Φως στην ψυχή» είναι ένα έργο γεμάτο συγκίνηση και ανθρωπιά που είναι αφιερωμένο στους πονεμένους ανθρώπους που, τον περασμένο αιώνα, είχαν εξοριστεί στο νησί της Σπιναλόγκα επειδή έπασχαν από λέπρα.

Η σκηνοθεσία του Γιάννη Φλώρου, για μια ακόμη φορά αναδεικνύει τα μηνύματα που είναι γεμάτο το θεατρικό έργο. Αυτά που ο άνθρωπος επιζητά για να πορευτεί με το φως που η ψυχή του έχει ανάγκη.

Κάθε ηθοποιός με  την ξεχωριστή ερμηνεία του ζωντανεύει μοναδικά τους ήρωες του έργου. Εκείνους που συνομιλούν συνεχώς με την εποχή που έζησαν και με τους θεατές που μαγεμένοι βιώνουν μαζί τους τις έντονες συναισθηματικές καταστάσεις με τις οποίες είναι διαποτισμένο το έργο.

Το σκηνικό του Σταμάτη Κούρου, όπως και η μουσική που επιμελήθηκε ο π. Εμμ. Σκλιβάκης έχουν τη δική τους συμβολή στην ατμοσφαιρικότητα  που απαιτεί η ροή του έργου.. Η αφίσα ανήκει στην Εύη Κοτανίδου.

Οι παραστάσεις του έργου θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 στις οκτώ το βράδυ.

Την παρουσίαση στηρίζει ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...