Θα χαθούν 32 εκ. ευρώ για την τοπική αγορά! Στο πλευρό του Ε.Κ.Ρ η περιφέρεια για το επίδομα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ενημέρωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το Εργατικό Κέντρο
Ρόδου για το επίδομα ανεργίας.


Τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, κ.κ. Χατζησάββα, Μπούκλα, Σταμούλη, Εγγλέζο, Ντελάκη και Ψαρομπά, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χατζηδιάκος, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κας. Φτακλάκη, της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κας. Μπαφίτη και της Προέδρου του Περιφερειακού Φυτωρίου κας. Φάκκα.

Κεντρικό θέμα των συζητήσεων ήταν το επίδομα ανεργίας των εποχικών υπαλλήλων, με τις δυο πλευρές να συμφωνούν πως πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη, η οποία θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στις ζωές και τις οικογένειες των 17.000 περίπου εποχικών υπαλλήλων της Ρόδου αλλά και στην τοπική οικονομία. Σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου το 92% των εποχικών υπαλλήλων δεν θα λάβουν εφέτος το επίδομα της ανεργίας, το οποίο συνιστά μια απώλεια 32.000.000 ευρώ για την τοπική αγορά του νησιού.

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως το πρόβλημα αυτό θα πλήξει και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, όπως αυτή των οικοδόμων και ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι σε διαρκή επικοινωνία και σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, αφού η μόνη λύση είναι η τροποποίηση του ν. 3986/11, προκειμένου να εξαιρεθούν από το μέτρο οι εποχικοί υπάλληλοι, καθώς και με τα εργατικά κέντρα της Κρήτης, των Ιονίων Νήσων και άλλων τουριστικών περιοχών, ώστε να ασκηθεί περαιτέρω πίεση για την εξεύρεση λύσης, καθώς έως τώρα ο Υπουργός Εργασίας θεωρεί το εν λόγω μέτρο μέρος της μνημονιακής πολιτικής.

Στο περιθώριο της συνάντησης τέθηκαν και τα θέματα των μαθητευόμενων στα ξενοδοχεία, καθώς και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου να προτείνει, με το τέλος της περιόδου, τη διεξαγωγή συνάντησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να συζητηθούν τα εν λόγω ζητήματα διεξοδικά.

Αναφορικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου οι συμμετέχοντες στην συνάντηση συμφώνησαν για τα οφέλη που θα έχει η τοπική κοινωνία, αρκεί, όπως τονίστηκε να μην γίνει σε βάρος των εργαζομένων με την κα. Φτακλάκη να δηλώνει πως ο στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου απαιτεί μια συλλογική και καλά συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους φορείς, και αναφέρθηκε στην επιδότηση της εργασίας, μέτρο που πρότεινε και στην πρόσφατη επιστολή της στην Υπουργό Τουρισμού κα. Κεφαλογιάννη.




   
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...