Θα κατέβει στην Κάρπαθο ο νέος διοικητής Αστυνομίας; Του Μανώλη Δημελλά

Από τη μια το διπλό φονικό στο Όθος Καρπάθου και οι αστοχίες της Αστυνομίας και από την άλλη η ντόμπρα και καθαρή στάση του πρώην διοικητή της διώξεως ναρκωτικών Ρόδου, Γιώργου Φραγκουλάνδη, φαίνεται να προκαλεί αλλαγή φρουράς στην Κάρπαθο.

Πασίγνωστος ο Γιώργος Φραγκουλάνδης, ο τρόπος που αντιμετώπισε την μάστιγα των ναρκωτικών στη Ρόδο δεν άφησε περιθώρια για μικρές, επικοινωνιακές κουβέντες.

Τα δημοσιευμένα άρθρα στο διαδύκτιο ξεπερνούν τις 50.000. Χτυπήματα σε Νονούς και βαρώνους των ναρκωτικών, σε σπείρες που δούλευαν με κωδικούς και κρυφά ονόματα, αλλά και σάρωμα στα καθημερινά βαποράκια, που όμως τους χαρακτηρίζει ασθενείς και δεν τους βλέπει σαν τους υπεύθυνους, το ψάρι άλλωστε βρωμάει πάντα από το κεφάλι.

Έκανε το λάθος να μην κρύβεται, να μιλήσει στην γλώσσα της αλήθειας και μέσα Φλεβάρη του 2012, δεν άντεξε τη σιωπή, που άλλωστε σημαίνει και συνενοχή, έγραψε μια δημόσια επιστολή διαμαρτυρίας, για την ακατανόητη, αποφυλάκιση 17 ατόμων, που εμπλέκονται σε σοβαρές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

"Εμείς πιάνουμε τους εμπόρους ναρκωτικών και εσείς τους αποφυλακίζετε;"

Αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε ένα τμήμα από τα γραφόμενα του ου αναστάτωσαν την ΕΛΑΣ

“Οι Αστυνομικοί, σας θυμίζουμε ότι, δεν είμαστε «ρομποκοπ», δεν είμαστε αναλώσιμες μηχανές. Είμαστε και εμείς άνθρωποι, με συναισθήματα, με συγκεκριμένα όρια ψυχικής και σωματικής αντοχής. Βρισκόμαστε, καθημερινά στην πρώτη γραμμή, για την καταπολέμηση του εγκλήματος, με κίνδυνο της ίδιας μας, της ζωής. Το έγκλημα, γίνεται ολοένα και πιο σύγχρονο, περίπλοκο και επικίνδυνο. Και η πολιτεία, αντί να θεσπίζει νόμους, που να διευκολύνουν, το έργο των διωκτικών αρχών, καταρτίζει νόμους-τροχοπέδη, στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Συγκεκριμένα, ψηφίζει νόμους, για πρόωρες αποφυλακίσεις και για την ισχυρότερη προάσπιση, των ολοένα και περισσότερων δικαιωμάτων των κατηγορουμένων”.

Απότέλεσμα ήταν η άμεση μετάθεση του, τον Μάρτη του 2012 στο τμήμα ασφαλείας Ρόδου, “να ξεκουραστεί το παιδί” θα σκέφτηκαν φιλότιμα οι ανώτεροι του.

Σήμερα βρίσκεται στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ξάνθης και τώρα φαίνεται να μετακινείτε στην Κάρπαθο.

Ο ίδιος δεν φαίνεται να θέλει μια τέτοια μετακίνηση, η άγονη γραμμή δεν είναι εύκολη υπόθεση, έκανε προσφυγή στην απόφαση της καινούρια τοποθέτησης του και περιμένει τα αποτελέσματα.

Αξίζει το κόπο να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της πορείας του ιδιαίτερου Αστυνόμου, λέτε από σπόντα, η Κάρπαθος να αποκτήσει ένα τόσο σπουδαίο διοικητή; Manolis Dimellas

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...