Θανάσης Μπαράκας: Όλη η Ελλάδα, θρηνεί  το χαμό του Βασίλη Σεβαστή

Ρόδος,  08  Aπριλίου  2021

- Θανάσης Μπαράκας: Όλη η Ελλάδα, θρηνεί  το χαμό του Βασίλη Σεβαστή

- Aπέραντη θλίψη έχει σκορπίσει όχι μόνο στο χώρο του στίβου αλλά ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού σήμερα, ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή.

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος του  ΣΕΓΑΣ,  έφυγε από τη ζωή στα 72 του χρόνια, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, λόγω του ιού covid-19.

Μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του πρόσφερε ακάματα τις υπηρεσίες του στην Ομοσπονδία, που τόσο  αγάπησε, υποστήριξε και τίμησε.

 Υπό την ηγεσία του Βασίλη Σεβαστή, ο ΣΕΓΑΣ πήρε τη θέση που του άξιζε και αναδείχθηκε, ενώ  ο ελληνικός στίβος  γνώρισε μεγάλες   δόξες και  επιτυχίες.Και εμείς ως Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών είχαμε πρότυπο το Βασίλη Σεβαστή και τη   λειτουργία του ΣΕΓΑΣ υιοθετώντας τους σχεδιασμούς του που προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε, στην Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Για τον Βασίλη Σεβαστή, ο στίβος ήταν η ζωή του όλη. Ήταν από τους κορυφαίους αθλητές στις δεκαετίες του 60 και του 70. Το 1971  στους Μεσογειακούς Αγώνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο.

Έναν χρόνο αργότερα πρόσθεσε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στο δέκαθλο στους Βαλκανικούς Αγώνες.

Υπηρέτησε τον κλασικό αθλητισμό και εκτός αγώνων. Από το 1997 έως και το 2011 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ενώ από το

 

2011 και εντεύθεν, γενικός γραμματέας της αρχαιότερης Ομοσπονδίας στη χώρα μας.

Ήταν πρόσωπο αγαπητό στους αθλητές και όχι μόνο.Δεν ήταν  άγνωστος στα Δωδεκάνησα, καθώς  διεκδίκησε  μια θέση  στη Βουλή με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2004.

Όλοι εμείς, που στηρίξαμε αυτό το εγχείρημα  θυμόμαστε,  τους αγώνες  την δυνατή του προσωπικότητα, την καλοσύνη  και την ανθρωπιά του.

Μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε σε Ρόδο και Κάλυμνο και πάντα στις συνεντεύξεις του δήλωσε, πως ο αγαπημένος προορισμός ήταν η Κάλυμνος. Δεν ξεχνούσε και πάντα τιμούσε με τις πράξεις του και  τα δύο νησιά.

Την προσωπικότητα και την αγωνιστικότητα του αναγνώρισαν,  όλοι οι αθλητές και αυτά φάνηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ.

 Ο Βασίλης Σεβαστής εξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο αθλητισμός και όχι μόνο σήμερα, θρηνεί την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή ενός ανθρώπου   που είχε ακόμη τόσα  πολλά να προσφέρει.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. 

Θανάσης Μπαράκας

Μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ 25

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...