Θέτουμε τέλος στην Πολιομυελίτιδα!

Πείτε κι εσείς #EndPolioNow !

Η 24η Οκτωβρίου 2019 έχει κηρυχθεί από το Διεθνές Ρόταρυ ημέρα END POLIO NOW  (ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ ΤΩΡΑ!)  – μια εκστρατεία προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι κοινωνίες ανά τον κόσμο για τη σοβαρή αυτή ασθένεια και για τον αγώνα που γίνεται για την οριστική εκρίζωσή της. Είμαστε κοντά στο σημείο ΜΗΔΕΝ, αλλά χρειάζεται ακόμα προσπάθεια για να χαρακτηριστεί ο πλανήτης ελεύθερος από την τρομερή νόσο. 

Το Διεθνές Ρόταρυ (www.rotary.org), εταίρος του ΟΗΕ, της UNESCO, του BILL & MELINDA GATES FOUNDATION και πολλών άλλων κοινωφελών οργανισμών, είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος εθελοντικός οργανισμός με τεράστια κοινωνική προσφορά.

Οι χιλιάδες ανά τον κόσμο Ροταριανοί έχουν προσφέρει τα τελευταία 114 χρόνια και συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικά, για την ευημερία των κοινωνιών, στις οποίες δραστηριοποιούνται. 

Μεταξύ των μεγάλων στόχων του Διεθνούς Ρόταρυ είναι η προσπάθεια για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας. Η πολιομυελίτιδα, η ιογενής αυτή λοίμωξη, μπορεί να καταλήξει σε πολύ σοβαρή νόσο με επιπλοκές, όπως η παράλυση των άνω η/και κάτω άκρων  και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι θανατηφόρα... 

Από το 1978 μέχρι σήμερα, οι Ροταριανοί ανά τον κόσμο έχουν προσφέρει περίπου 2,5 δισ. δολάρια για την εκρίζωση της νόσου. Το ίδρυμα BILL & MELINDA GATES, αρωγός σε αυτή την προσπάθεια/έργο του Ρόταρυ, τα τελευταία χρόνια προσθέτει δύο ακόμη δολάρια σε κάθε δολάριο που συγκεντρώνεται από το Ρόταρυ!    

Σε αυτές τις τέσσερις δεκαετίες, δισεκατομμύρια παιδιών, σε όλες τις χώρες του κόσμου, έχουν εμβολιαστεί με εθελοντική προσφορά και οικονομικούς πόρους που προέρχονται από Ροταριανούς, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σήμερα  έχουν επισημανθεί δυο μόνο χώρες (Αφγανιστάν και Πακιστάν), όπου υπάρχουν κάποια λίγα περιστατικά.

Η Ελληνική Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ συμμετέχει στο παγκόσμιο εγχείρημα και το διήμερο 23-24 Οκτωβρίου 2019 διοργανώνει εκδηλώσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση και της ελληνικής κοινωνίας πάνω σ’ αυτό το ζήτημα. Έτσι, 

 - την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 διοργανώνεται  εκδήλωση END POLIO NOW HELLAS στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens (Λεωφ. Συγγρού 115) τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την καταπολέμησης της πολιομυελίτιδας. 

- Tην επομένη ημέρα 24 Οκτωβρίου 2019, θα προβληθεί στην επιφάνεια του ιστορικού ξενοδοχείου των Αθηνών «Μεγάλη Βρετανία», το έμβλημα του END POLIO NOW.

https://www.endpolio.org/

 

Επιφανείς Ροταριανοί – Υποστηρικτές του END POLIO NOW

  • Μπιλ Γκέιτς
  • Πάπας Φραγκίσκος
  • Μπόνο-U2
  • The Edge-U2

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...