Θέμα: «Σταγόνες Πάθους» - καταπληκτική εμπειρία η συναυλία της Αλεξάνδρα Γκράβας & the Rodian Ensemble, με τους «Δέκα... με τόνο», την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, πίσω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Πλήθος κόσμου, επισκέπτες από όλες τις χώρες της Ευρώπης που γνωρίζουν την Αλεξάνδρα από τις περιοδείες της αλλά και από τη μακρυνή Αυστραλία, μαγεύτηκαν με τη μελωδική φωνή της, την παρουσία της και το ειδυλλιακό τοπίο με φόντο τη θάλασσα, τα ελαφάκια και τον φάρο του Αγίου Νικολάου φωτισμένο.

Με τραγούδια από Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Πλέσσα… μέχρι Gershwin…Bernstein η Αλεξάνδρα συνοδευόμενη από καταξιωμένους Ρόδιους καλλιτέχνες επικοινώνησε με το κοινό σε κάθε τραγούδι ταυτίζοντας τον λόγο με τη μελωδία. Ερμήνευσε με πάθος, εσωτερικότητα καί απλότητα, με την πλούσια εκφραστική φωνή της, που με κάθε ευκαιρία εντυπωσιάζει βαθειά το κοινό, τους μουσικολόγους και τούς μουσικοκριτικούς.

Τη συνόδευσαν εκλεκτοί και καταξιωμένοι μουσικοί καλλιτέχνες της Ρόδου:

Κυριάκος Κωνσταντάκης, Ακκορντεόν

Νεκτάριος Κωνσταντάκης, Βιολί

Εμίλ Πολιμένωφ, κιθάρα

Άντζελα Σπανού, Πιάνο

Βασίλης Ζαχαρίου, Μπάσσο

 

Συμμετείχε η χορωδία «Δέκα… με Τόνο» κάτω από τη διδασκαλία της : Άντζελα Σπανού, με τους:

Soprani: Κατερίνα Αντωνιάδη, Ζωή Κοκκαλά
Alto: Λιάνα Κουμνάκη

Tenori: Μιχάλης Μαντικός, Βασίλης Μπακίρης

Bassi: John Wilson, Αποστόλης Κουμούλης

 

Ο κόσμος τραγούδησε με την Αλεξάνδρα “Memories”/cats, “Somewhere”/ West Side Story. “La vie en rose”, “Μισιρλού”, «Μην τον ρωτάς τον ουρανό», «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», «Άρνηση», «Σ’ αγαπώ γιατί εισ’ ωραία», “Summertime” και πολλά άλλα. Συγκινήθηκε και δεν την άφησε ούτε στιγμή. Τα cd του νέου της δίσκου έγιναν ανάρπαστα κυρίως από τους ξένους επισκέπτες με τους οποίους ανανέωσε ραντεβού στη χώρα τους.

Τα σχέδια της Αλεξάνδρα Γκράβας περιλαμβάνουν συναυλίες Λονδίνο, Βρυξέλλες, Φρανφούρτη, στη Χιλή και το Μεξικό με Καβάφη στην Ισπανική γλώσσα, παρουσίαση του νέου της δίσκου στην Αθήνα στις 11 & 19 Νοεμβρίου στον Ιανό και Half Note αντίστοιχα, Βιέννη, Κολωνία, Κύπρο κλπ.

Η Ημέρα Τουρισμού ήταν η ευκαιρία να ταξιδεύσουμε τους φίλους της Ρόδου στον πλούτο της Ελληνικής μουσικής που είναι κομμάτι του πολιτισμού και της ιστορίας μας δεμένη με τη γλώσσα μας μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...