"Θέλουμε πίσω τη ζωή μας"! Κινητοποίηση εργαζομένων στον Τουρισμό, Παρασκευή, ώρα 17.00, στη πλατεία Δημαρχείου Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«22 Μαΐου, ώρα 5:00 ΜΜ  ΟΛΟΙ στο Δημαρχείο Ρόδου»

- Οι επιπτώσεις της πανδημίας στους εργαζόμενους σε Ξενοδοχεία, Επισιτισμό και Τουρισμό είναι τεράστιες. Η αναστολή έναρξης της σεζόν κατά 2 μήνες, το αβέβαιο μέλλον για την έναρξη της άλλα και το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν φτάσει οι εποχιακά εργαζόμενοι, επιβάλλουν την άμεση λήψη μέτρων προστασίας.

      Παρασκευή 11 Μάιου 2020, ώρα 5:00 μμ στην Πλατεία Δημαρχείου Ρόδου, εργαζόμενοι σε Ξενοδοχεία, Επισιτισμό, Τουρισμό άλλα και εργαζόμενοι κλάδων που στηρίζουν την κινητοποίηση μας, ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας.

Όλοι μαζί πρέπει να ασκήσουμε πίεση στην κυβέρνηση και να δοθούν λύσεις ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι σε κάθε περίπτωση να ζήσουν αξιοπρεπώς!

 

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Όλοι οι εποχικοί και εργαζόμενοι να επαναπροσληφθούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Ν.1346/83, το αργότερο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που προβλέπει ο νόμος και η ΤΚΣΣΕ της Ρόδου, έως την 25η Μαΐου. Να προσληφθούν κανονικά όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από το αν είχαν κάνει αίτηση επαναπρόσληψης. Τέλος, εξασφάλιση του δικαιώματος επαναπρόσληψης για την σεζόν 2021 χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Για το διάστημα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης (25 Μαΐου) δηλαδή για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο να δοθεί επίδομα ανεργίας του εφάπαξ ποσού 1200€ για όλους όσους εργάστηκαν την περασμένη περίοδο απασχόλησης, ανεξάρτητα αν επιδοτήθηκαν ως σήμερα, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση κι αν δούλεψαν. Να συμπεριληφθούν και οι άνεργοι που η επιδότησή τους έληξε τον Νοέμβρη. Να καταργηθεί το επαίσχυντο μέτρο του πλαφόν των 400 ημερών επιδότησης ανεργίας για την τετραετία που έχει επιβληθεί για τους εποχικούς εργαζόμενους και επαναφορά στην αρχική του μορφή. Διεκδικούμε επιδότηση ανεργίας άνευ όρων και προϋποθέσεων.
  • Ακύρωση όλων των απολύσεων και επιστροφή όλων των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους με άμεση εφαρμογή της νέας ΤΚΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και των Επισιτιστικών καταστημάτων με άμεση κήρυξη των συμβάσεων ως υποχρεωτικές, χωρίς καμιά μονομερή μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, καμιά αρνητική μεταβολή στα μισθολογικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα (πχ εκ περιτροπής εργασία) μόνιμή και σταθερή δουλεία και κατάργηση όλων των δουλεμπορικών γραφείων.
  • Να εξασφαλιστεί η απασχόληση του ήδη  υπάρχοντος εργατικού δυναμικού. 
  • Η μαθητές οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να κάνουν την απαραίτητη για το πτυχίο τους πρακτική άσκηση, να αποφοιτήσουν χωρίς την πραγματοποίηση αυτής και να λάβουν το νόμιμο μισθό που θα τους αναλογούσε από το κράτος.
  • Σε περίπτωση που τα εποχικά ξενοδοχεία και τα εποχικά επισιτιστικά καταστήματα συνεχίσουν με απόφαση της κυβέρνησης να είναι σε αναστολή λειτουργίας και μετά από τις καταληκτικές ημερομηνίες επαναπρόσληψης, να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι, εποχικοί και ελαστικά απασχολούμενοι (ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις μιας μέρας, εργολαβικοί κλπ.) στον μηχανισμό στήριξης και να λαμβάνουν το μισθό τους με βάση της ΤΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Το κράτος να καταβάλει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές. Ενίσχυση συνολικά του εισοδήματος των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Οι επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν με ευθύνη τους, να υποχρεωθούν να καλύψουν όλους τους εργαζόμενους μισθολογικά και ασφαλιστικά για όλη την περίοδο που θα παρέμεναν ανοιχτές, με βάση την περσινή περίοδο.

  • Διασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες.
  • Αναστολή καταβολής δόσεων δανείων και ρυθμίσεων στην εφορία. Αναστολή πληρωμών πάγιων εξόδων π.χ. ρεύμα, νερό, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, internet. Μείωση ενοικίου κατοικίας όλων των εποχιακά εργαζομένων και ανέργων. Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και 100% έκπτωση για όσο διαρκεί η κρίση. Απαλλαγή από το ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης: τρόφιμα, ένδυση, φάρμακα και υπηρεσίες (φροντιστήρια, ιατρικές εξετάσεις κ.α.)
  • Επίδομα ανεργίας άνευ όρων και προϋποθέσεων για όλους τους εποχικούς εργαζόμενους έως την έναρξη της σεζόν 2021 με πλήρη ασφαλιστική ικανότητα.

    Καλούμε, όλους τους συναδέλφους να δώσουν βροντερό παρόν την Παρασκευή 22 Μαΐου, στις 5:00 μμ στην Πλατεία Δημαρχείου Ρόδου, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, φορώντας μάσκες, γάντια αλλά  και με όλες τις απαραίτητες αποστάσεις, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούμε να πάρουμε τη ζωής μας πίσω.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ ΩΡΑ 5:00 μμ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

 ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΌΛΟΙ ΕΚΕΊ

 

Ρόδος ,  20 Μαΐου 2020

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...
Το άρθρο του Γ. Νικητιάδη, που ακολουθεί, δημοσιεύεται στο μεγάλο ιστότοπο «The Caller» - ΟΙ...
Ο κ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΒΡΩΜΙΚΟ 89»,ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ...
Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός … Πεθαίνει όποιος λησμονιέται - Του Χαράλαμπου Ι. Πλάτση - Εκλογές...