Η 48η επέτειος για την αποκατάσταση της δημοκρατιας είναι ημέρα αναστοχασμού και επαγρύπνησης!

 "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "
-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

-Ρόδος   24.7.22

 

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Η 48η  επέτειος για την  αποκατάσταση της δημοκρατιας είναι ημέρα αναστοχασμού και επαγρύπνησης!

 

-Συμπληρώνονται  σαρανταοχτώ (48)  χρόνια από την  ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας και της αδιατάρακτης  και ομαλής δημοκρατικής πορείας που ακολούθησε στη συνέχεια  η χώρα μας .

Στις 24 Ιουλίου 1974 , λίγες ημέρες από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο - που οδήγησε στην μέχρι σήμερα  κατάληψη του 37% του εδάφους της και σε εθνική μας τραγωδία-  η "χούντα των συνταγματαρχων" καταρρέει! 

Ο αείμνηστος  Κωνσταντίνος Καραμανλής επιστρέφει από την εξορία και προωθεί την επαναλειτουργια της κοινοβουλευτικης Δημοκρατίας, αγωνίζεται για εθνική ομοψυχία και κοινωνική ισορροπία και την ένταξη της χωρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση  σε συνδυασμό  με την έξοδο " από την διεθνή απομόνωση!

 

Η 24η Ιουλίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης , αναστοχασμού  και επαγρύπνησης!

 

Οφείλουμε να διδαχτούμε  από τα λάθη μας που οδήγησαν στην απώλεια ελληνικού χώρου και στέρησαν ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα!

Οφείλουμε να επαγρυπνούμε  γιατί τα "συνυφασμενα" αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας δεν είναι  αυτονόητα ουτε δεδομένα! Ιδιαίτερα στις ημέρες μας που ο λαϊκισμός και οι κατευθυνομενες επικοινιωνιακες " καταιγίδες" πλήττουν την αλήθεια,  υπονομεύουν  την ποιοτική δημοκρατία και επιδιώκουν να  οδηγήσουν  την κοινωνία μας στον "ωχαδερφισμο" και στην απογοήτευση !

Την Ελληνική κοινωνία που αντιμετωπίζει την πρωτοφανή οικονομική κρίση,  την μάστιγα της πανδημίας και τις συνέπειες του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία! Την Ελληνικη κοινωνία που δεν αποδέχεται  "δικτατορίες μετριων"  να  επιχειρούν να διαβάλλουν  τον "εθνικό  αξιακό μας κώδικα "και δίνει  τη μάχη να σπάσει την "ομερτα" της συναλλαγής,  της διαπλοκης ,του εκβιασμού και της αλαζονείας που εστίες της  παραμένουν -δυστυχώς- ενεργές!

 

Είναι συνεχής ο αγώνας για διαφύλαξη της δημοκρατιας, της ελευθερίας και της προάσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και των κοινωνικών αγαθών όπως είναι η  ελευθερη πρόσβαση στην Υγεία, την παιδεία και στην εργασία!

 

Με ενότητα και ομοψυχία,  στην Ελλάδα που "γέννησε"  τη Δημοκρατία , συνεχίζουμε τον αγώνα δείχνοντας μηδενική ανοχή στους εκφραστές της παρακμής , του ολοκληρωτισμου και της οπισθοδρόμησης! 

 

Είναι το χρέος μας  στις γενιές του σήμερα και του αύριο, στο Έθνος μας και στην κοινωνία μας γιατί....κανένας Έλληνας δεν πρέπει να μείνει πίσω!

 

 

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

 

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "

-Περιφεφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου 

- Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...