Η Χρύσα Καραγιάννη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-  Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αποτελεί μια ευκαιρία να σκεφτούμε βαθύτερα τον τρόπο που ο τουρισμός επηρεάζει το Νότιο Αιγαίο και τους κατοίκους του. Η υπερβολική τουριστική ανάπτυξη που βιώνουμε στην περιοχή μας αναγκάζει επειγόντως να αντιδράσουμε. Οι επιπτώσεις είναι εμφανείς: αύξηση της κυκλοφορίας, υψηλό κόστος ζωής, προβλήματα στέγασης, υποβάθμιση τοπίου και οικισμών, παραλίες με άκριτη τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρας και μείωση της ποιότητας ζωής για τους ντόπιους. Η έκφραση «δυό μήνες είναι και θα περάσουν» το σηματοδοτούν.

 Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ δεν είναι απλώς μια πολιτική ομάδα - είμαστε μια κοινότητα που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου τουρισμού που θα σέβεται το περιβάλλον, θα ενισχύει την τοπική οικονομία και θα διασφαλίζει την διατήρηση της νησιωτικής κουλτούρας. Προτείνουμε την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών, την εκπαίδευση των επισκεπτών μας  για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος μας και τη συνεργασία με την τοπική κοινότητα για την ανάπτυξη των νησιών μας.

Στο πλαίσιο της επικείμενης εκλογικής διαδικασίας, προσμένουμε στη συμβολή όλων των νησιωτών στον διάλογο για τον τουρισμό και στην επιλογή των υποψηφίων που θα δραστηριοποιηθούν για το καλό του Νοτίου Αιγαίου. Οι "ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ στο Νότιο Αιγαίο" είμαστε αφοσιωμένοι να εργαστούμε για έναν τουρισμό που θα ωφελεί τους πάντες. Σας καλούμε να συνεργαστείτε μαζί μας για ένα πιο βιώσιμο, δίκαιο και οργανωμένο Νότιο Αιγαίο. Οι "ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που θα σέβεται τον τόπο μας και θα προάγει τον τουρισμό με υπεύθυνο τρόπο. Ο συνδυασμός "ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ στο Νότιο Αιγαίο" παραμένουμε αφοσιωμένοι στην προαγωγή του βιώσιμου τουρισμού και της δίκαιης συνύπαρξης των νησιωτών με τους επισκέπτες μας.

 

Από το Γραφείο τύπου

27/9/23

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...