Η φίμωση της λαϊκής διαμαρτυρίας δεν θα περάσει! Το νέο νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις θα μείνει στα χαρτιά!

Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΡΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Αυτές τις μέρες γίνεται πολύ συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Όποιος μπει στον κόπο να το διαβάσει προσεκτικά θα καταλάβει πως πρόκειται για προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορευθεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του λαού να διαμαρτύρεται για την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική. Ταυτόχρονα με την διάταξη περί αστικής ευθύνης του διοργανωτή επιχειρείται να σέρνονται στα δικαστήρια και να εξοντώνονται ηθικά και οικονομικά πρωτοπόροι αγωνιστές που μπαίνουν μπροστά στους κοινωνικούς αγώνες. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί θα αναφέρουμε ορισμένα παραδείγματα παλιότερων κινητοποιήσεων κατοίκων και αγροτών της Νότιας Ρόδου.

Το 2014 νοτιοροδίτες απέκλεισαν την είσοδο της ΔΟΥ Ρόδου και την είσοδο του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ στην πόλη. Σε άλλη κινητοποίηση την ίδια περίοδο απέκλεισαν μαζί με κατοίκους της Έμπωνας την περιφέρεια. Οπότε σύμφωνα με τον νέο νόμο, αυτές οι κινητοποιήσεις θα ήταν παράνομες καθώς εμπόδιζαν την ομαλή λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών. Δηλαδή αυτοί που διαμαρτύρονταν και συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για το αυτονόητο δικαίωμα τον 21ο αιώνα στην δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, προκειμένου να μην χάνονται άδικα άλλες ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με τον νέο νόμο της κυβέρνησης θα θεωρούνται παράνομοι και εν δυνάμει εγκληματίες.

Άλλο παράδειγμα το 2016 αγρότες από την Νότια Ρόδο είχαν αποκλείσει δρόμους στο νησί, την πλατεία δημαρχείου και την ΔΟΥ Ρόδου αντιδρώντας, στην προσπάθεια της τότε κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Έδιναν δηλαδή έναν αγώνα επιβίωσης με αίτημα να μπορούν να συνεχίσουν να παραμείνουν στο επάγγελμα τους και να παράγουν. Σύμφωνα με τον νέο νόμο της κυβέρνησης οι κινητοποιήσεις αυτές είναι παράνομες και οι αγωνιζόμενοι αγρότες επίσης πιθανοί εγκληματίες.

Τούτες τις ώρες στον τόπο μας είναι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό άνεργοι, χωρίς εισόδημα, με κίνδυνο να τους κόψουν το ρεύμα και το νερό. Εκατοντάδες καταστηματάρχες και αγρότες βρίσκονται επίσης σε πολύ δύσκολή θέση. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση καθώς επιλέγει να ενισχύσει με δις ευρώ τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αντί να διασφαλίσει την επιβίωση των λαϊκών οικογενειών. Οπότε νομίζει ότι μπορεί να τρομοκρατήσει τον λαό για να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα  την εξαθλίωση.

Ήδη εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων, αγροτικοί σύλλογοι, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών, δεκάδες ομοσπονδίες εργαζομένων και εργατικά κέντρα  ζητούν την άμεση απόσυρση του προκλητικού νομοσχεδίου. Ζητάμε και εμείς ως Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Όμως ακόμα και αν ψηφιστεί ήμαστε σίγουροι πως θα μείνει στα χαρτιά και θα το ακυρώσει ο ελληνικός λαός στην πράξη.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 07/07/2020

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...