Η τριλογία του Δωδεκανήσιου Βουλευτή - Του Δημήτρη Διακομιχάλη, τέως δημάρχου Καλυμνίων

Η τριλογία  του Δωδεκανήσιου Βουλευτή-Με τις  εκλογές στις 25 Ιανουαρίου θα έχουμε τη νέα σύνθεση της Βουλής και μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση θα ξεκινήσει το νομοθετικό της έργο.
Η λειτουργία του κάθε βουλευτή σαφώς και διέπεται από το τι λέει η συνείδηση του, αλλά και η κομματική του Πειθαρχία. Αυτό το δίπολο είναι το εργαλείο που ο βουλευτής λαμβάνει υπόψιν του όταν με την ψήφο του νομοθετεί και διαμορφώνει το μέλλον της χώρας και της κάθε Περιφέρειας.   
Σαφώς και ο Βουλευτής είναι υποχρεωμένος να βλέπει την μεγάλη εικόνα και όχι την μικρή, όπως είναι η Περιφέρεια του, όταν καλείται να ψηφίσει.
Όμως κάποιες στιγμές βρίσκεται αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα να πρέπει να ψηφίσει νομοθετήματα που μπορεί να βλάψουν το δικό του σπίτι , την δική του Περιφέρεια.
Κύριοι Βουλευτές να θυμάστε άλλο τα νησιά μας και άλλο η στεριανή Ελλάδα και να μην πρυτανεύει η κομματική Πειθαρχία.
Γι’ αυτό η ώρα της αλήθειας για τους νέους βουλευτές των νησιών μας φτάνει.
Τρία είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν τα νησιά μας και άμεσα πρέπει να αντιμετωπίσουν και να λύσουν οι νέοι βουλευτές του Νομού μας :
1) Μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α
2) Καθημερινή προσέγγιση πλοίων από Πειραιά.
3) Γιατροί σε όλα τα νησιά.
   Γι’ αυτό τώρα που είναι προεκλογική περίοδος και όλοι ζητούν την ψήφο μας ας υπάρξει ένας κώδικας δεοντολογίας για τους δικούς μας βουλευτές που  θα φτάνει μέχρι και την παραίτηση τους. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων με κοινές προτάσεις, ξεπερνώντας τις κομματικές τους γραμμές ας  αντιμετωπίσουν οριστικά τα προαναφερθέντα τρία τεράστια προβλήματα.
    Η επόμενη κυβέρνηση , η επόμενη Βουλή θα πρέπει να κλείσει μια για πάντα το θέμα της ύπαρξης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά μας.
   Δεν μπορεί να γίνεται λόγος κάθε λίγο και λιγάκι ότι πρέπει να αυξηθούν ή και να εξισωθούν οι μειωμένοι συντελεστές των νησιών μας με αυτούς της στεριανής  Ελλάδας.
Θα πρέπει στη νέα Βουλή στην όποια απόπειρα να αυξηθούν οι συντελεστές Φ.Π.Α στα νησιά μας να υπάρξει από όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων ένα μεγάλο ΟΧΙ και αν δεν εισακουστούν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
    Το ζήτημα της καθημερινής προσέγγισης πλοίων από τον Πειραιά για τα μεγάλα νησιά με την γραμμή κορμός , και για τα μικρότερα με ανταποκρίσεις με τοπικές γραμμές επιδοτούμενες.
    Η ύπαρξη γιατρών και στο μικρότερο νησί δεν είναι πολυτέλεια. Είναι όρος επιβίωσης για τους κατοίκους ώστε να μπορούν να παραμείνουν στις πατρογονικές τους εστίες. Τρόποι για να υπάρξει ιατρική κάλυψη σε όλα τα νησιά ακόμα και σ’ αυτά που υπάρχουν Νοσοκομεία και δεν υπάρχουν γιατροί, υπάρχει : π.χ. ένας γιατρός που τελειώνει την ειδικότητα του, το τελευταίο εξάμηνο να υποχρεώνεται  να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην νησιώτική Ελλάδα και μετά να του δίδεται η ειδικότητα. Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα , αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.
   Το θέμα των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α , η σύνδεση με τον Πειραιά καθημερινά και η υγεία σ’ ένα αξιοπρεπές επίπεδο σε όλα τα νησιά ας  είναι η τριλογία από την οποία δεν πρέπει να αποστεί κανένας βουλευτής των νησιών μας  σε μια περιοχή Εθνικά ευαίσθητη.
   Αυτό λέει ο κώδικας ηθικής  που πρέπει να ισχύσει ώστε να υπάρξει αρμονία προεκλογική και μετεκλογική μεταξύ των βουλευτών και των ψηφοφόρων.
   Μια τέτοια στάση και συμπεριφορά θα αποκαταστήσει την τιμή της πολιτικής και ταυτόχρονα την αξιοπιστία που πρέπει να έχει ο βουλευτής απέναντι στον ψηφοφόρο.
   Γι’ αυτό οι βουλευτές που θα εκλεγούν σε μερικές μέρες από τα Δωδεκάνησα ας δώσουν αυτοί πρώτοι το παράδειγμα ότι ο Λαός μπορεί και πρέπει να εμπιστεύεται τους εκπροσώπους του στην Βουλή των Ελλήνων.


                                                                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛ. ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...