Η Τήλος στον ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-Tήλος 29-6-2018 -ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ -ΔΗΜΟΣ THΛΟΥ -ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Το χρονικό διάστημα 9 με 18 Ιουλίου 2018 πρόκειται να λάβει χώρα στη έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, το Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου (HLPF) των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Σκοπός του Φόρουμ είναι να αξιολογηθεί η πρόοδος επίτευξης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Sustainable Development Goals-SDGs) σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο συγκεκριμένο HLPF θα συμμετάσχουν 48 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιάσουν την Εθελοντική Εθνική τους Αξιολόγηση, όπου θα αποτυπώνεται η επιτευχθείσα πρόοδος καθώς και οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ σε εθνικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της Εθνικής Παρουσίασης θα λάβουν λόγο και δύο εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

Με δεδομένο το χαρακτήρα της Τήλου, ως του μοναδικού ελληνικού νησιού που εφαρμόζει καθ΄ ολοκληρία αυτό που ονομάζουμε «βιώσιμη ανάπτυξη», αλλά και την παγκοσμίου επιπέδου πρωτοπορία της με το “TILOS project”, επιλέχθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση να αποτελέσει έναν από τους κοινωνικούς εταίρους στο Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου.

Η επιλογή του νησιού της Τήλου αποτελεί μεγάλη ευκαιρία να προβληθεί το έργο που συντελείται στο μικρό ακριτικό νησί της Ελλάδος σε ένα παγκοσμίου χαρακτήρα Φόρουμ, με ακροατήριο υψηλού κύρους. Με την πρόσκληση αυτή επιβραβεύονται οι προσπάθειες ετών και η Τήλος που τόσα χρόνια έχει επιλέξει να βαδίσει το μονοπάτι της “βιώσιμης ανάπτυξης” και ταυτόχρονα της προστασίας του περιβάλλοντος βρίσκει διεθνές ακροατήριο.

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Ημεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στο Νότιο Αιγαίο και από την μια μεριά του ως την άλλη ένας άλλος αέρας...
Δελτίο Τύπου Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου Μήνυμα νίκης της Συμμαχίας από την μεγαλειώδη, πολυπληθή...
«Αγαπημένη Συνεργάτιδα, που μετουσίωσε την επιστημονική της κατάρτιση και αγάπη για τον συμπολίτη...
«Η σημαντική επιτυχία της προώθησης υπογραφής νέας Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη,...